Kocaeli'de 13 Yaşındaki Kızın Kaçırıldığı İddiası

Körfez ilçesinde 13 yaşındaki kızlarının, akrabaları tarafından elleri ve gözleri bağlanarak evlendirilmek üzere İstanbul'a kaçırıldığını iddia eden aile, polise başvurdu.

Baba Rafet Güz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızı Berivan'ı kaçırma olayının, geçen cumartesi günü aniden geliştiğini söyledi.

Güz, bir düğüne hazırlanmak için Ağadere Caddesi'ne saç boyası almaya giden kızının akrabaları olan 5-6 kişi tarafından minibüsle kaçırldığını öğrendiklerini söyledi.

Kızını kaçırdığını iddia ettiği akrabalarıyla aralarında hiçbir zaman husumet bulunmadığını vurgulayan Güz ,"Berivan kaçırılmasının ardından ilk görüşmemizde telefonda ağladı. 'Baba beni kurtar' dedi. Nerede olduğunu sordum, etrafa bakmasını söyledim. Kaçırırken ağzını yüzünü bağlamışlar" ifadesini kullandı.

Kızını kaçıran akrabalarıyla konuştuğunda, Berivan'ı, amcasının torunu 19 yaşındaki F.G'yle evlendirilmek üzere kaçırıldığını öğrendiğini ileri süren baba Güz, "Onlarla görüştüğümde 'Kızımı getirin' dedim. Şikayetçi olmadığımı söyledim. İşlerin kötü gittiğini söyledim. Umursamadılar. 'İstediğiniz yere şikayet edin' dediler. 25 bin lira başlık parası önerdiler, kabul etmedim. Evlendirmek için kaçırdılar. Kabul etmedim" diye konuştu.

Güz, kızıyla ilk günün ardından birkaç kez daha telefonda konuştuğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Kaçırıldıktan sonra aradım, kızım bana da ters davrandı. Kızım bize düşkündü. İlk gün, ' Beni kurtar diyen kızım, şimdi telefonda 'Ben kaçtım' diyor. Belki de sert davranıyorlar böyle konuşması için. Kızımın gönlü de yok. Zaten 13 yaşında. Kaçırılma korkusundan bu yıl kızımı okula veremedim"

Akrabalarının Avcılar'daki ikametine giderek polise bildirdiğini aktaran Güz, "Akşam gittim evini tespit ettim. Ekiplere ulaştım, geç geldiler biraz. Bir anda kayboldular. Duyduğumuza göre 10 gündür takiptelermiş. O gün düğün amacıyla kaçırmışlar. İstanbul ve Körfez'de karakollara şikayetçi olduk" ifadesini kullandı.

-" Kızım getirsinler şikayetçi olmayacağız"

Berivan Güz'ün annesi Sabriye Güz de kızını geri istediğini, kim duyduysa, kim gördüyse haber vermesini istedi.

Kızlarını geri getirirlerse kaçıranlardan şikayetçi olmayacaklarını dile getiren anne Güz, "Kızımı teslim etmeyeceklerini söylediler. Kızım senin okuman yazman var. İstediğin yerden gelebilirsin. Ne olursun gel" şeklinde konuştu.

Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise çocuk yaşta evliliklerin toplumun tüm genelinde yaşanan sorunlardan olduğunu vurgulayarak, "Buradaki arkadaşlarımızdan hiç kimse 13 yaşındaki bir kızın kaçırılmasını sindiremez. Türkiye'de bu tür şeylerin olmaması adına çocuğun ailesine teslim edilmesini istiyoruz. Devletin ve sivil toplum kuruluşlarının gerekli çalışmalar yapmasını diliyor, herkesi desteğe davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA