Kalbi Gelişmeyen Derya, Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Borçka ilçesinde yaşayan Ataman çifti, erken doğumla dünyaya gelen ve kalbinin sağ tarafının gelişmediği teşhisi konulan 9 aylık kızları Derya Ecrin'in sağlığına kavuşması için hayırseverlerden yardım istiyor.

Kalbi Gelişmeyen Derya, Uzanacak Yardım Elini Bekliyor
Gündoğu Mahallesi'nde yaşayan 23 yaşındaki 3 çocuk annesi Serpil Ataman, AA muhabirine, geçirdiği apandisit ameliyatı nedeniyle 8 aylık olarak sezaryenle dünyaya getirdiği kızının kalbinde sorun bulunduğunu belirterek, bebeklerinin bugüne kadar 3 kez anjiyo olduğunu anlattı.

Çocuğunun doğumundan sonra hayatlarında sıkıntılı günlerin başladığını belirten Ataman, kendisi hastanede tedavi görürken, kızının Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesine oradan da İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

Ataman, söz konusu hastanede kızının tedavisi için 60 bin lira gerektiğini ifade ederek, "Sürekli öksürüyor, ağlıyor ve vücudunun her tarafı morarıyor. Hastane ve ev arasında mekik dokuyoruz. Seneye okula başlayacak iki çocuğum daha var. Kaymakamlığın verdiği yardımlarla evimin kirasını ve geçimimizi sağlıyoruz. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için tedavi için istenen bu parayı bulamıyoruz" diye konuştu.

- Valilik yardım için hesap açtı

Kızının sağlığına kavuşması için Artvin Valiliği'nden yardım talebinde bulunduklarını belirten anne Ataman, mağduriyetlerini Artvin Valisi Kemal Cirit'e anlattığını söyledi.

Anne Ataman, Vali Cirit'in kendisiyle çok ilgilendiğini ve yardım kampanyası başlatıp bir banka hesap numarası açılmasını sağladığını vurgulayarak, "İnşallah gerekli olan para kısa sürede toplanır. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun" dedi.

Yardım taleplerini sosyal paylaşım sitesi hesaplarından da duyurduklarını ifade eden Ataman, şöyle konuştu:

"Maddi durumu iyi olan iş adamlarına, hayırseverlere, annelere buradan sesleniyorum ne olur bana yardım etsinler. Kızımın yaşamasını istiyorum. Diğer kardeşleri gibi sağlıklı olmasını istiyorum. Doktorlar ameliyat olursa sağlığına kavuşacağını söylüyorlar. Bir anne olarak yüreğim yanıyor. Kızım sürekli acılar içinde kıvranıyor. Sürekli ağlıyor ve vücudu morarıyor. Hayattaki en büyük arzum bir an önce çocuğumun sağlığına kavuşmasıdır."

Ataman, diğer çocuklarının kardeşinin durumuna çok üzüldüğünü ve sürekli ağladıklarını anlatarak, "Özellikle 6 yaşındaki kızım Deva, kardeşiyle çok yakından ilgileniyor. Mamasını yediriyor. Her türlü ihiyaçlarının karşılanmasında bana yardım ediyor. Kardeşinin rahatszılığının ciddi olduğunu biliyor. Kardeşini çok seviyor ve durumuna üzüldüğü için sürekli ağlıyor. Bir an olsun kardeşinin yanından ayrılmıyor" ifadesini kullandı.

- "Kızım gözlerimin önünde eriyor"

Baba Turgay Ataman da (35) doktorların, erken doğum nedeniyle kızının kalp kapaklarının gelişmediğini söylediğini aktararak, doğumdan hemen sonra bebeklerinin ambulansla Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesine sevk edildiğini anlattı.

Buradaki doktorların ise kızının kalbinin sağ tarafının gelişmediği teşhisini koyduklarını dile getiren Ataman, "Tam teşekkülü bir hastanede ameliyat olması gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine hastane yetkilileri tam teşekkülü hastane olarak İstanbul'daki özel bir hastaneyi buldular. Hava ambulansı ile İstanbul'daki özelbir hastaneye nakledildi. Çocuğum burada çeşitli tarihlerde 3 kez anjiyo oldu" dedi.

Baba Ataman, hastane yetkililerinin, kızı Derya Ecrin'in kalbindeki sorun nedeniyle biran önce ameliyat olması gerektiğini söylediklerini belirterek, şöyle devam eti:

"Buradaki doktorlar ameliyatın riskli olduğu belirterek metin ve her şeye hazırlıklı olmamızı istediler. Bizde ameliyat olmasını kabul ettik. Sağlık güvencesi olarak yeşil kartım var. Hastane yetkilileri bizden ameliyat parası için yaklaşık 60 bin lira istediler. Çocuğum rahatsızlığından dolayı bir işte çalışamıyorum. Sürekli tedavisi için hastane yollarındayım. Ailemin maddi dudumu da iyi değil. Ne yapacağımı şaşırdım. Kızımın yaşamasını istiyorum. Gözlerimin önünde eriyen kızımın durumunu gördükçe bir baba olarak kahroluyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum."

Baba Ataman, hayırseverlerin, Ziraat Bankası Borçka şubesinde anne Serpil Ataman adına açılan "TR 620001000377705214945002" No'lu hesaba para yardımında bulunmalarını talep etti.

Kaynak: AA