Dokuma Kursu'nu Bitiren Kursiyerlere Sertifika

Antakya Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hatay İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen Mekikli Dokuma Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altınöz, okul binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ipekli el dokuması ürünlerinin Hatay'ın olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirtti.

Altınöz, Hatay'da ipek böcekçiliğini ve defneyi en iyi yerlere getirmek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Okul Müdüresi Hatice Soydan Sarcan da 80 gün ve 480 ders saati süren kurs sonunda başarılı olan 18-55 yaş arasındaki 19 kadının belge almaya hak kazandığını belirtti.

Sarcan, başarılı olan kursiyerlerin girişimcilik eğitimi süreci için İŞKUR'a kurumsal başvuru yaptıklarını da kaydetti.

Unutulmaya yüz tutmuş yöresel ipek dokuma sanatını yaygınlaştırma çaba gösterdiklerini ifade eden Sarcan şöyle devam etti:

''Kursta gerekli altyapı oluşturularak dokumacılıkta bilinen tekniklerin dışında farklı ürünler elde etmek kursiyerlerin sosyalleşmeleri, iş gücü piyasasına dahil olmalarının önündeki niteliksel, bilgi ve beceri alanındaki eksiklikleri giderme, iş gücü piyasasına katılma olanaklarını sağlama konusunda özgüven oluşturulmuştur. Okulumuz stratejik düzeyde Hatay ekonomisine katkı ve tanıtım anlamında İŞKUR işbirliğiyle ürettiği kalite standartlarındaki ipek dokuma ürünleriyle markalaşma sürecine giriyor. Böylece ilimizdeki önemli çalışmalarıyla anılan okulumuz bu markalaşma süreciyle farklılığını kalitesiyle buluşturacaktır. ''

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA