Belediye Serası Kırklareli'ni Yeşillendiriyor

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında yetiştirilen çiçekler, Kırklareli’ni yeşillendiriyor.

Belediye Serası Kırklareli'ni Yeşillendiriyor
Yaz ve kış üretime devam eden sera, Kırklareli’nin çiçeklendirilmesinde büyük rol oynarken, Kırklareli Belediyesi, dışarıdan temin yolunu seçmeyerek tasarruf ediyor. Serada yetiştirilen hercai, menekşe, lale, takates, kral kızı, ateş çiçeği, begonya, yıldız, vapur dumanı, pervane, karagöz, petunya, gül, bitki ve çeşitli ağaçlar ile Kırklareli’nin parkları, orta refüjleri, kavşakları yeşillendiriliyor.

Geçen yıl 150 bin üretim kapasitesini bu yıl 250 bine çıkardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "Çiçeğin yakıştığı her alanda çalışmalarımız devam edecek. Orta refüjler, şehir giriş çıkışları, yeni oluşturulacak çiçek alanları ve parklar rengarenk çiçekler ile donatılacak. Kırklareli’de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 7 aylık süreçte yaklaşık 120 bin çiçek ekimi yapıldı. Yıl sonuna kadar geri kalan çiçekleri de toprakla buluşturacağız. Kırklareli’ni bir çiçek bahçesine dönüştüreceğiz" dedi.

Kesimoğlu ayrıca, çiçeklerin ekimi kadar korunmasının da önemli olduğunu, koruma konusunda da Kırklareli halkına görev düştüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA