Aydın'da Bir Diş Hekiminin 'Büyü Bozma Vaadiyle' Dolandırıldığı İddiası

Nazilli'de bir diş hekimini "büyü bozma vaadiyle" dolandırdıkları iddiasıyla 7 kişi hakkında dava açıldı.

Aydın'da Bir Diş Hekiminin 'Büyü Bozma Vaadiyle' Dolandırıldığı İddiası
Diş hekimi Ferah B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında bir çalışanının da bulunduğu 7 kişinin kendisine komplo kurduğunu, 2001 ve 2014 yılları arasında kendisine büyü yapıldığını ve bu büyüyü bozacaklarını iddia ederek 1,5 milyon liraya yakın parasının alındığını savundu.

Nazilli Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine şahıslar hakkında iddianame hazırlandığını, 2. Ağır Ceza Mahkemesinin de davayı kabul ettiğini ifade eden Ferah B, "Komplo ile karşı karşıyayım, olay yargıya intikal etmiştir. Ben adalete güveniyorum. Suçlular gereken cezayı çekeceklerdir" dedi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, G.Ö, M.M, S.M, O.T, İ.Ö, I.M, ve M.H'nin, "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık suçuna yardım etme", "mağduru bir senedi vermeye mecbur etme suretiyle yağma" "şantaj", "zorla senet imzalatma", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" "suçun işlenmesi yardım", "başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama" suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA