Temel Kazısı Bina Çökertti

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki temel kazısı esnasında iki katlı bina bir anda yerle bir oldu. Arama kurtarma ekipleri enkazda insan ararken, yan taraftaki bir başka binada ise çatlaklar meydana geldi.

Temel Kazısı Bina Çökertti
Olay, Bursa’nın İnegöl ilçesi Nuridoğrul Caddesi hamam mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, metruk binayı satın alan müteahhit firma, bina dikmek için temel açma çalışmalarına başladı.

İş makineleri temel kazma işlemi bitirdikten sonra alandan çekildi. İş makinelerinin çekilmesiyle birlikte temel alanının hemen yanında bulunan iki katlı bina büyük gürültü ile çöktü. Yıkılan binayı gören vatandaşlar, olay yerine akın etti. İhbar üzerine gelen arama kurtarma ekipleri, enkaz altında canlı aramaya başladı.

Yapılan araştırmalar ve telefon aramaları sonucunda iki katlı binada kimse olmadığı, iş makinelerinin ise yıkımdan kısa bir süre önce olay yerinden ayrıldığı ortaya çıktı.

İki katlı binada iş yeri olan, hafta sonu sebebiyle İnegöl’de olmadığını belirten Hasan Çakmak, kardeşi Burhan’ın dükkanda olup olmadığını sordu. Çalışmanın yapıldığı alanın bir diğer tarafındaki 5 katlı apartman sakinleri ise müteahhit firma yetkililerine tepki gösterdi.

Müteahhit firma yetkililerine tepki gösteren iş yeri sahibi Memduh Onur’un 7 yaşındaki kızı korkuyu yaşadı. Yetkililerle tartışan babasını gören minik kız sakinleştirmek için gözyaşı döktü. Yaşanan olay emniyet ekipleri tarafından sonlandırıldı.

Yaşanan yıkılma sonucunda temel alanının yanındaki 5 katlı apartmanda çatlaklar oluştu.

Enkaz alanında geniş güvenlik önlemi alındı.
Kaynak: İHA