Kıranışıklar'a Ürün Toplama Merkezi

Sulama göletleri, çiftçiye hayvan ve ekipman desteği, kırsal yerleşim alanları sosyal donatı alanlarıyla tam bir kırsal kalkınma hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Kıranışıklar Mahallesi’ne de ürün toplama merkezi kazandırıyor.

Kıranışıklar'a Ürün Toplama Merkezi
Bütünşehir uygulamasıyla birlikte merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de kırsal kalkınma hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, her bölgenin üretim potansiyelini göz önüne alarak projelendirdiği tesisleri bir bir hayata geçiriyor. Özellikle ihracata yönelik kiraz üretiminin yapıldığı Keles ilçesinde de çiftçilerin önemli bir talebi olan ürün toplama merkezi Kıranışıklar Mahallesi’nde yapılıyor. Sadece Kıranışıklar değil çevredeki Uzunöz, Kemaliye, Alpagut, Avdan, Akçapınar, Kirazlı ve Yazıbaşı mahallelerine de hizmet verecek olan tesis sayesinde tek noktada toplanacak olan ürünlerin pazarlaması çiftçi açısından çok daha kolay olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte 600 metrekare talan alanı üzerine yapılan Ürün Toplama Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak tesis sayesinde ürünlerin tek merkezden pazarlanabileceğini dile getiren Başkan Altepe, “Çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Bu hedef doğrultusunda da her bölgenin yapısına uygun tesisleri hayata geçiriyoruz. Kıranışıklar’da inşaatına başladığımız ürün toplama merkezi de 3 ay içinde tamamlanarak hizmete alınacak. Böylece üreticilerimiz ürünlerini bireysel olarak burada toplu halde pazarlayabilecek” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de yaklaşık 5 bin tonluk üretimle Keles’in kiraz üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Keles Belediyesine ait araziye Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik ve buraya çiftçimiz için hayati önem taşıyan bir tesis kazandırılıyor. Bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan tesis için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kıranışıklar Mahalle Muhtarı Ali Işık da önümüzdeki kiraz sezonuna yetişecek olan tesisler sebebiyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA