Gümüşhane'de Obezite İle Mücadele Çalışmaları

GümüşŸhane'de obezite ile mücadele çalışŸmaları devam ediyor.

İl Halk SağŸlığŸı MüdürlüğŸünden yapılan yazılı açıklamada, vücuttaki yağŸ oranının gerekenden fazla seviyede bulunması halinin obezite olduğŸu belirtildi.

Vücutta gerekenden fazla düzeyde yağŸ oranı olmasının birçok hastalığŸa sebebiyet verdiğŸi vurgulanan açıklamada, şŸeker, kolesterol, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, sindirim sorunları ve çeşŸitli kanser türlerinin bu hastalıklar arasında sayılabileceğŸi ifade edildi.

Açıklamada, sağŸlıklı beslenme programının yanında düzenli fiziksel aktivitenin mucizevi bir ilaç olduğŸuna işŸaret edilerek, şŸunlar kaydedildi:

"Harcanandan daha fazla enerji alınması, vücut ağŸırlığŸında artma oluşŸturacağŸından fiziksel aktivite obezitenin en başŸtan önlenmesinde temel faktörlerden biridir. Düzenli yapılan fiziksel aktivite ideal vücut ağŸırlığŸına ulaşŸmayı ve yağŸ dokusunda azalmayı sağŸlar. Kas gücü ve vücut esnekliğŸini gelişŸtirir. Kalp-damar sistemini güçlendirerek dayanıklılığŸı arttırır. Akıl ve ruh sağŸlığŸı açısından da faydalıdır."

Obezite ile daha sağŸlıklı mücadele edebilmek için İl Halk SağŸlığŸı MüdürlüğŸü tarafından Toplum SağŸlığŸı Merkezine, gerekli parametreleri ölçen vücut kompozisyon analiz cihazı alındığŸı belirtilen açıklamada, şŸu ifadelere yer verildi:

"SağŸlıklı şŸekilde kilo vermek isteyen bireylerimiz gerekli kan tahlillerini aile sağŸlığŸı merkezlerinde yaptırabilirler. Tahlil sonuçları ile hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında Toplum SağŸlığŸı Merkezine gelerek bu cihazdan ölçümlerini ücretsiz yaptırabilir ve diyetisyenimizden diyet alabilirler. Vücudunuzu tanımak, daha sağŸlıklı gelecek için vatandaşŸlarımızı Toplum SağŸlığŸı Merkezimize bekliyoruz."

Kaynak: AA