Banka Görevlisinin Dikkati Dolandırıcıları Üzdü

Bursa’da kendini emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcılara para çekmek için bankaya giden kişi, banka görevlisinin dikkati sayesinde hesabındaki paraları korudu.

Kendisini polis ve avukat olarak tanıtan dolandırıcılar, kent merkezlerinde bulamadıklarını kırsal bölgelerdeki insanlara yapmaya başladı.

Son olarak yaşana telefon dolandırıcılığı ise banka görevlisinin dikkati sayesinde önlenmiş oldu. Edinilen bilgiye göre, Bursa’nın Dağ ilçesi Keles’te ikamet eden A.T., kendisini emniyet amiri olarak tanıtan M.K. ile uzun uzun konuşmaya başladı.

Telefondaki dolandırıcıya inanan A.T., kendisinin dolandırılacağını bunu önlemek için ise vereceği hesaba para yatırmasını isteyen M.K.’nin dediklerini harfiyen yerine getirmeye başladı.

İlk olarak yanında bulunan 2 bin lirayı M.K.’nın verdiği hesap numarasına ATM’den yatırdı. Daha sonra M.K.’nin isteği üzerine bankadan 15 bin lira çekmek için vezneye gitti.

BANKA GÖREVLİSİNİN DİKKATİ KURTARDI

Bankada para çekme işlemleri başlatan A.T.’nin şüpheli hareketleri banka görevlisinin dikkatini çekti. Kendisine sorular yöneten banka görevlisine M.K.’nın daha önceki ikazları üzerine kaçamak cevaplar veren A.T., biran önce parayı çekip bankadan çıkmak istedi. Görevlinin ’bu parayı dolandırıcılar size çektiriyor olabilir’ diye ikaz ederek bir polis merkezine gitmesini istedi. Görevlinin ikazı üzerine polis merkezine giden A.T., dolandırıldığını anlayınca ne yapacağını şaşırdı.

Polis ekipleri, dolandırıcıyı yakalamak için soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA