Sivas'ta Arazi Yangını

Sivas'ın Suşehri ilçesinde çıkan arazi yangınında 2 kişiye ait biçilmiş buğday tarlaları ve yakın arazilerde bulunan samanlar yandı.

Sivas'ta Arazi Yangını
Alınan bilgiye göre, ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki Akçaağıl köyü yakınındaki Balıklıçayır mevkisinde bulunan tarım arazilerinde, bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, köylüler ve Suşehri Belediyesine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında, Dursun kaya ve Yunus Durna'ya ait biçilmiş buğday desteleri, Selahattin Kaya ve Ali Rıza Fidan'a ait saman desteleri yandı.

Yaklaşık 40 dekar arazide etkili olan yangınının daha da büyümemesi için, Suşehri Belediyesine ait iş makineleri tarlalar çevresinde yol açtı.

Öte yandan çıkan yangın sonucu tarlaların çevresinde bulunan yüzlerce ağaç da yandı.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, olay yerine giderek çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Özellikle havaların ısınması ve otların kuruması sonucu bu tür yangınların çok olduğunu ifade eden Yüksel, "Suşehri çevresinde bir günde 4. yangın. Biri arazili olmak üzere 4 itfaiye aracımız ve tüm itfaiye ekiplerimiz yangınlara kısa sürede müdahale etti. Yangınların hemen hemen hepside aynı saatte çıktı. Çok şükür can kaybımız yok" dedi.

Kaynak: AA