İzmir'de Polislere Ateş Açıldı Açıklaması 1 Yaralı

Afyonkarahisar’daki cezaevinden firar ederek İzmir’in Ödemiş ilçesinde gelen ve 5 ayrı suçtan sabıkası bulunan bir kişi, polislerin üzerine doğru pompalı tüfekle ateş etti. Korku dolu anların yaşandığı olayda, o sırada olay yerinde bulunan bir vatandaş, tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı.

İzmir'de Polislere Ateş Açıldı Açıklaması 1 Yaralı
Edinilen bilgiye göre, olay, Ödemiş ilçesi Umurbey Mahallesi’nde meydana geldi. Afyonkarahisar’daki cezaevinden firar eden ve 5 ayrı suçtan sabıkası bulunan A.Y. (38) isimli mahkum, iddialara göre, Sandıklı ilçesinde bir kişiyi gasp ettikten sonra İzmir’in Ödemiş ilçesine geldi. Polisin her yerde aradığı şahıs, Umurbey Mahallesi’ndeki belediye pasajında bir elinde pompalı tüfekle görüldü.

A.Y. isimli şahsı elinde tüfekle gören ve paniğe kapılan esnaflar, hemen durumu polis ekiplerine bildirdi.

POLİSLERİN ’TESLİM OL’ ÇAĞRILARINA ATEŞLE KARŞILIK VERDİ

Hızla şahsın bulunduğu bölgeye gelen polis ekipleri, belediye pasajının önüne geldi. Köşeye sıkışan ve polisleri gören zanlı, ’teslim ol’ çağrılarına olumsuz yanıt vererek pompalı tüfekle güvenlik güçlerinin üzerine doğru bir el ateş etti. Korku dolu anların yaşandığı olay sırasında, tüfekten çıkan saçmalarla o sırada olay yerinde bulunan bir vatandaş yaralandı. Zanlının arkasından dolaşan ve dikkatini dağıtan polis ekipleri, A.Y.’yi kısa sürede etkisiz hale getirdi. Yaralanan vatandaşın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere teslim edileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA