Aalen-Hatay Kardeşliğin 20. Yılını Kutladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Aalen-Hatay kardeşliğinin 20. yılı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Aalen-Hatay Kardeşliğin 20. Yılını Kutladı
Antakya Şehir Kulübü’ndeki etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, eski Aalen Belediye Başkanı Ulrich Pfeifle ve Alman Heyeti, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, eski Antakya Belediye Başkanı Bekir Karabacak, eski Antakya Belediye Başkanı İris Şentürk, Aalen - Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven katıldı.

Aalen Belediye eski Başkanı Ulrich Pfeifle, yaptığı konuşmada Bekir Karabacak döneminde aralarında başlayan Aalen-Hatay kardeşliğinin günümüze kadar gelmesinin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek, "Bu kardeşliğin Aalen-Hatay arasında bir zemin oluşturmasını istiyorum. Aradaki mesafeler ne kadar uzak olsa da kardeşlik bağlarımız çok yakın. Bu kardeşliğimizin sadece Aalen-Hatay arasında değil, tüm ülkeler arasında olmasını temenni ediyorum" dedi.

20 yıllık kardeşliği genç bir delikanlıya benzeten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise "20 yıl önce bu delikanlının tohumlarını sivil toplum örgütlerimiz ve Aalen’deki belediye başkanlarımız atmıştır. Bugüne kadar kültür ve sosyal, eğitim alanlarında fikir alışverişi yaptık. Bundan sonra ekonomik alanlarda da birbirimize yardım edeceğiz. Buradaki iş adamlarını oraya götürüp ticari anlamda iş yapmak istiyoruz. Almanya’dan gelen misafirlerimiz, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 76. yıl dönümünü bizimle birlikte kutladılar. Çelenk sunma törenin de de şehit ziyaretlerinde de yanımızda oldular. Şehitlerimize bizlerle birlikte dualar ettiler. Demek ki gerçekten kardeş olmuşuz. Mültecilere yardım edeceklerinin müjdesini aldım. Şimdiden 20 bin Euro toplanmış. Bu parayla mülteci çocuklara hem okul hem de ders imkanı sağlanacak. Biz Alman belediye başkanlarıyla birçok konuda da işbirliği için imzalar atacağız. Buradan şunu anlıyoruz ki başkanlarımızın attığı tohum sadece yeşermemiş meyve vermeye de başlamış. Biz Hatay’ın ve Aalen’in kardeşliğine karar verdik ve mecliste böyle bir karar aldık. Bu kararın ne kadar doğru olduğunu bugün görmekteyim. Ayrıca Suriye’deki savaşın da son bulması için Aalen başkanı Thilo Rentschler bir anne gibi çalışacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA