Vali Çiçek Basınla Buluştu

24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe ve Yatağan’da görev yapan yeril ve ulusal basın temsilcilerini Yatağan Bozüyük Mahallesindeki Pınarbaşı tesislerinde kahvaltı verdi. Vali Çiçek, kahvaltıda basın çalışanlarının gününü kutlarken, Muğla’da devam eden yatırımlar ve çalışmalar hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.

Vali Çiçek Basınla Buluştu
Vali Çiçek, 10 aydır Muğla gibi tarihi ve turistik bir kentte vatandaşlara hizmet etme çabası içinde olduğunu belirtti.

Çiçek, “29 Eylül 2014 tarihinden bu yana ilimizin her köşesine ziyaretlerde bulunarak sorunları yerinde tespit etmeye çalıştım. Muğla sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Eko turizm, sağlık, bisiklet, spor ve bisiklet gibi pek çok alanda turizmi çeşitlendirerek 12 aya yayabiliriz. Bu yıl ilk defa turistik yörelerimizde gıda kontrollerini sıklaştırarak farklı ilçelerdeki personelle çaprak denetimler yapıldı. Tarih turizmi açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip ilimizde birçok tarihi değer taşıyan eserler restore edilerek kültür turizmine kazandırılıyor. Bozüyük mahallemizdeki Kanunu Sultan Süleyman’ın Rodos seferi esnasında askerlerin konakladığı tarihi cami ve han restore edilmesini yanında sefer esnasında kullanılan yol güzergahı ortaya çıkarılacak ve kültür turizmine kazandırılacak. Bunun yanında ilimiz artık diziler ve sinema açısından doğal bir plato haline geldi. Şu anda çekimleri devam eden ve çekilecek sinema ve diziler Muğla’nın tanıtımına büyük katkılar sağlamasını bekliyorum” dedi.

Turizmin yanında çam balı üretiminden ülke ekonomisine 165 milyon lira, kültür salıkçılığından 237 milyon dolar, bademden 45, zeytin ve zeytinyağı üretiminden 250 milyon, nar üretiminden 110 milyon, narenciyeden 570 milyon, örtü altı domatesten 1,5 milyar lira Muğla’nın ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Vali Çiçek, “Madencilik alanında da Muğla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz ile özel sektör ve sanayi odalarımızdan oluşan protokol ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan TEKNOPARK projesi kabul edilerek Muğla’ya kazandırılmıştır. Muğla TEKNOPARK’ın bir an önce hizmete geçirilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. 1484 kilometrelik sahil şeridi, doğal zenginlikleri ve tarihsel birikimiyle turizmin gözbebeği olan ilimizin daha da gelişmesi için Muğla’da yaşayan vatandaşlarımızın refah düzeyinin artması ve ekonomik kalkınma için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bizim bu çalışmalarımızı kamuoyuna yansıtan ve bizler gibi kamu görevi yürüten siz değerli basın mensubu çalışma arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın bayramlarını kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA