Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Tatar köyünde incelemelerde bulundu.

Suşehri'den Kısa Kısa
Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, beraberinde Suşehri Orman İşletme Şefi Mustafa Yiğit ve Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tevfik Çoşkun'la Tatar Köyü'nü ziyaret eden Perçi, köyde yapımı devam eden çalışmaları inceledi.

Ormanlık alandaki Tatar Köyü'nde devlet vatandaş işbirliğiyle yapılan köy konağı ve İŞKUR çalışanlarının yaptığı parke çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Perçi, köydeki gençler için de bir futbol sahası yapılması düşünüldüğünü aktardı. Perçi, "Amacımız köylerimizin yaşam standartlarını daha güzel yapmaktır. Bizler de yetkilerimiz dahilinde köylerimize en güzel hizmetleri götürmek için elimizden geleni yapma gayreti içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

- 24 Temmuz Basın Bayramı

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yüksel, mesajında, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir basının, demokrasinin en etkili ölçütlerinden biri olduğunu belirtti. Basının özgürlüğü kadar objektifliğinin de toplum için son derece faydalı ve önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

"Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktası olduğu inancındayım. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı ve basında sansürün kaldırılışının 107. yıl dönümünü kutluyorum."

Kaynak: AA