Esnaf Kefaletten Kaçak Ürün Uyarısı

Ödemiş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, kaçak ürünlere karşı vatandaşa uyarıda bulundu.

Esnaf Kefaletten Kaçak Ürün Uyarısı
Kaçak ürünlerin hem insan sağlığını hem de ekonomiyi tehdit ettiğini belirten Ödemiş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca vatandaşları kaçak ürünlere karşı uyardı. İnsanın kendi kendine verebileceği en büyük zararın kaçak ürün kullanması olduğunu ifade eden Başkan Usluca şunları ifade etti: “Ülkemizde kaçak ürünler özellikle kaçak alkol ve tütün mamulleri son zamanlarda özellikle satışta artış gösterdi. Merdiven altı üretim olarak tabir ettiğimiz bir şekilde kaçak ürün üretimi maalesef yapılıyor ve yapıldığını duyuyoruz. Alkolde KDV, bandrol gibi vergilerin yüksek olmasından dolayı alkol ve benzeri ürünlerin müptelası olanlar bu yola başvuruyor. Bunların içinde kaçak üretimi daha da çoğaltıp işi ticarete döndürenleri de yine basından takip ediyoruz. Kaçak alkolün imalatında kullanılan alkol ne kadar iyidir kötüdür kimse bilmeden zarar üzerine kötülük yapıyorlar.”

“KAÇAK ÜRETİM ÖLÜM GETİRİR"

Bu ürünler tamamen zararlı, insanı ölüme sürükleyen ya da engelli bırakan ürünler olduğunu vurgulayan Usluca, "Bugüne kadar vatandaşlarımızı hep uyardık. Bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz. Kaçak ürün ölüm getirir. Bazı vatandaşlarımız bunları düşünmeden ölçüp tartmadan kaliteye bakmadan bu ürünleri kullanıyor. Sadece alkol ürünlerinde değil tütün ve tütün mamullerinde de aynı tabloyla karşılaşabiliyoruz. Kaçak ürünleri kullanan vatandaşlarımızda körlük, akciğer kanseri hastalıkları ile ölümler görülmüştür. Israrla söylediğimiz gibi bu ürünleri vatandaşımız kullanmasın. Gelecek nesillere de kötü örnek olmasın diyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK ZARAR"

Kaçak ürünlerin kontrolsüz, son kullanma tarihi olmayan, etiketi, bandrolü olmayan, vergilendirilmemiş ürünler olduğunu kaydeden Usluca şöyle konuştu: "Tütün ve tütün ürünleri mamullerinde son zamanlarda Ödemiş de dahil olmak üzere Arap ülkelerinden gelen markalı, paketli ürünler tezgahlarda yer almaktadır. Bu ürünlerin terör örgütleri tarafından Türkiye’ye sokulduğu söyleniyor. Kaçak ürünlerden elde edilen gelirin de teröre silah, lojistik destek olarak geri dönüp gittiğini basından da okuyoruz. Her şeye zararı olan bu ürünlerin ülkemizin gayri milli hasılasına da etki yapar. Biz Ödemiş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak tüm Ödemişlilere kaçak ürün tüketmeme konusunda bilgilendirici çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun yanında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Denetleme Kurulu’ndan denetimlerin ve düzenlemelerin artırılmasını da talep ediyoruz. İnsanın kendine verebileceği en büyük zarar kaçak ürünler kullanmasıdır.”
Kaynak: İHA