CHP'nin Eski Milletvekili Ve İkizi Ölüm Tehlikesi Atlattı...

İstanbul’un Kilyos sahilinde ikiz kardeşi ile birlikte anafor çıkınca boğulma tehlikesi atlatan CHP Eski Bursa Milletvekili Sena Kaleli, korku dolu anları anlattı. Ayağının birden yerden kesildiğini ve dalgaların kendisini açığa sürüklediğini belirten Sena Kaleli, "Kıyıya hızla kulaç atarken açığa sürüklendim. Gücümün gittiğini fark ettim. Yakınımızda yüzen gençlerin paniğini, bağrışma ve çaresizliğini gördüm" dedi.

CHP'nin Eski Milletvekili Ve İkizi Ölüm Tehlikesi Atlattı...
Bursa-Mudanya’da yolcu vapuru iskeleye yanaşırken ikiziyle 15 dakika arayla doğduğunu ifade CHP Eski Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul’un Kilyos sahilinde başından geçen boğulma tehlikesini sevenleriyle sosyal medyada paylaştı.

22 Temmuz günü yaşadığı boğulma olayından sonra denizin şakası olmadığını aktaran Kaleli, “İkiz kardeşimle dubaların sınırında dalgalarla keyifle, coşkuyla şakalaşırken, birden ayağımın yerden kesildi. Denizin ayağımın altından kaydığını, dalgalar bizi kıyıya iterken, aynı güçle ters bir şekilde açığa sürüklediğini, yürüyemeyeceğimi denizdeki kumların boşaldığını, anafor yaptığını, kıyıya hızla kulaçla yüzmeme rağmen açığa sürüklendiğimi, gücümün gittiğini fark ettim. Boşa çaba göstermenin çaresizliğini yaşadım. Yakınımızda yüzen gençlerin paniğini, bağrışma ve çaresizliğini gördüğümde panik oldum” dedi.

İkiz kardeşiyle birlikte dalgalarla boğuştuğunu belirten Kaleli, “Dubanın ipi kardeşimin yanağını kestiği için, dubanın üzerimize gelmesi beni kıyıya yüzmem gerektiği konusunda uyarmasa işin ciddiyetini yine fark edemeyecektim. Hızla üzerimize gelen dubalardan kaçamıyorduk. Olay dalgayla dalga geçmeyi aşmıştı. Denizin altında bir hareket vardı. Gençler dubayı tutup yerlerinden hareket etmemeyi, yardım istemeyi tercih ettiler. Kız kardeşimse olayı kavrayamamış, onları yatıştırmaya çalışıyordu. Ben hızla yüzmeye çalışarak dubadan kaçmaya çalışıyordum, korkunç zorlanıyordum. Gücüm tükeniyordu ki, gençlerin bağrışmaları, imdat çağrıları ve denizdeki hareketin tehlikesini fark eden cankurtaranlar denize endişeyle atladı” dedi.

Boğulma tehlikesi geçiren bir iki kişinin olmadığını 5 kişi olduğunu belirten Kaleli, “Onlar da işin zorluğunu biliyordu. Ben kıyıya gücüm tükenerek yaklaşmıştım ki, geri sürüklenmeye başladım. Hemen iki cankurtaran ellerimden çekmeye başladı.

Onların gücü bile buna zor yetti ve üçüncü kişi onlara yardım etti. Ben tehlikeli bölgeyi atlattım. Yüzerken kardeşimin kaldığını gördüm. Onlara kardeşimi ve gençleri kurtarmalarını, beni bırakmalarını söyledim. Cankurtaranlar onlara duba ipine sıkı tutunmalarını tembih etti ve her birine birer can simidi attılar. Anafor ve med cezir bittikten sonra hepsini kıyıya taşıdılar. İçlerindeki genç kız yaşadığı panik sebebiyle ciddi boğulma tehlikesi atlattı. Hayatımda hiç bu kadar denizin tehlikesinin farkına varamamıştım. Bu bana ders oldu” diye konuştu.

Sevenleri ile başından geçen kötü olayı paylaşan Kaleli son olarak ise, “Geçen yıl havuza düşen spastik bir genci kurtarmıştım. Heralde bu bana Allah’ın lütuydu. Denizi sevin ama güvenmeyin, kendinize, iyi yüzebilmenize ise asla güvenmeyin. Unutmayın, boğularak ölenlerin çoğu iyi yüzme bilenler. Hatta Kilyos’ta, son boğulanın bir cankurtarandı. Tedbiri, temkini elden bırakmayın” diye sevenlerine ikazda bulunmayı ihmal etmedi.
Kaynak: İHA