Erdemli'de 'Marka Kent Mersin' Çalıştayı Düzenlendi

Erdemli ilçesinde "Marka Kent İçel" adlı çalıştay düzenlendi.

Erdemli'de 'Marka Kent Mersin' Çalıştayı Düzenlendi
Kumkuyu Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen çalıştaya Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İçel Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tollu, yaptığı konuşmada, Erdemli Belediyesi olarak bu tür çalışmalara her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

İçel'in konum olarak gelişmeye müsait bir yapıda olduğuna dikkati çeken Tollu, "Bu avantajı iyi değerlendirerek İçel'i marka kent yapmalıyız" dedi.

Erdemli'nin önceliğinin turizm olması gerektiğinin altını çizen Tollu, ilçenin gelişmesi, güzelleşmesi, ve kalkınmasının İçel'in gelişmesine doğrudan etki edeceğini belirtti.

İçel Ekonomi Platformu Başkanı Gündüz de İçel'de ekonominin gelişmesi, istihdamın artması, İçel'in marka kent olabilmesi için bilimsel bilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Herkesin bilime dört elle sarılması gerektiğini belirten Gündüz, "Daha fazla araştırma geliştirme çalışmaları yapmalıyız. Bu kentten daha fazla buluş çıkmalı, daha fazla patent almalıyız, daha fazla markaya sahip olmamız lazım ve bu markaların uluslararası alanda tanınması lazım'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA