Düğün Sezonu Açıldı, Kuyumcular Hareketlendi

Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte düğün sezonu açılırken, altın fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüş kuyumcuları hareketlendirdi.

Düğün Sezonu Açıldı, Kuyumcular Hareketlendi
Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte, ertelenen düğün sezonu da açıldı. Sezonun başlamasıyla birlikte kuyumcu dükkanları hareketlendi. Altın fiyatlarında son günlerdeki düşüşü fırsat bilen vatandaşlar soluğu kuyumcularda aldı. Kuyumcularda en çok satılan altın ise çeyrek altın oldu.

KUYUMCU ESNAFI YİNE DE DERTLİ

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki kuyumcu esnaflarından Ruhi Şenöz, insanların sadece düğünler için altın alabildiğini söyledi.

Ramazan ayında satışların kötü olduğunu ifade eden Şenöz, "Geçtiğimiz yıllarda ramazan ayında insanlar gerek yatırım amaçlı gerekse ramazandan sonra yapılacak düğünler için hediyelik altınlarını alırdı. Bu ramazan satışlar çok kötüydü ve istediğimiz bir alışveriş olmadı. Ramazanda insanlar takısını alırdı, setini alırdı bu beklentimiz geçen yıla göre altın fiyatının düşmesine rağmen gerçekleşmedi" dedi.

Seçim sonuçlarından koalisyonun çıkmasının ardından insanların temkinli davrandığını kaydeden Şenöz, "Ülkemiz bir seçim geçirdi ve bu seçimin sonunda bir ivme yakalandı. İnsanlar şuan temkinli davranıyor ve kimse herhangi bir alışveriş yapmıyor" diye konuştu.

“KOALİSYON HÜKÜMETİYLE EKONOMİ RAHATLAYACAK”

Hükümetin kurulmasıyla birlikte fiyatların normal seyredeceğini anlatan kuyumcu esnafı Ruhi Şenöz, "Şimdi bayramdan sonra düğün sezonu yeniden hızlı ve yoğun bir şekilde açıldı. Gördüğünüz gibi her gün akşam düğün salonları dolu. Tabiî ki işlerimiz de açıldı ancak dediğim gibi piyasadaki kırıklık devam ediyor. Altın satışı konusunda toptancılarımızdan aldığımız bilgilere göre de satışların Türkiye genelinde ağır olduğunu söyleniyor. Bu durumda seçim endeksli ortaya çıkan bir tablo olarak değerlendiriliyor. Bir hükümetin kurulmamasından dolayı şuan piyasalar temkinli yatırımcı temkinli gidiyor. Önümüzdeki günlerde oluşacak hükümetle ekonomi, altın piyasası bu temkinli ve gergin gidişten kurtulacaktır diyoruz. Eğer erken seçim söylemi var, ben ona yapılan seçimin tekrarı diyorum. Böyle bir seçim daha olursa altın fiyatlarının çok daha fazla yükseleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA