BTB, Tahıl Analiz Cihazı Aldı

Burdur Ticaret Borsası (BTB) buğŸday, arpa, mısır ve yulaf gibi ürünlerin analizlerinin yapılabileceğŸi tahıl analiz cihazı aldı.

BTB, Tahıl Analiz Cihazı Aldı
BTB BaşŸkanı Yılmaz BaşŸar, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, temmuz ayında tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından, yönetim kurulu tarafından siparişŸi verilen tahıl analiz cihazını alarak kurulumunu yaptırdıklarını söyledi.

Cihazın buğŸday, arpa, mısır ve yulaf gibi ürünleri öğŸütmeye gerek duymadan 1 dakikada protein, rutubet, hektolitre ağŸırlığŸı, gluten ve sedimantasyon değŸerlerini ölçebildiğŸini anlatan BaşŸar, şŸöyle konuşŸtu:

"Borsamızda uzun yıllardır eksikliğŸi hissedilen tahıl analiz cihazımız geçen hafta hizmet vermeye başŸlamışŸtır. Cihazımın alınmasında emeğŸi geçen yönetim kurulu üyelerimize ve personelimize teşŸekkür eder, üyelerimize, üreticilerimize ve Burdur'umuza hayırlı olmasını dilerim."

Tahıl analiz cihazının hem üretici hem de hububat satışŸı yapan esnaf için büyük öneme sahip olduğŸunu anlatan BaşŸar cihazın, buğŸdayın fiziksel özellikleri ve buna bağŸlı olarak değŸişŸen un kalitesi hakkında da bilgi verdiğŸini kaydetti.

Kaynak: AA