Başkan Ataç'ın Lozan Barış Antlaşması'nın Yıl Dönümü Mesajı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Lozan Antlaşmasının 92’inci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataç'ın Lozan Barış Antlaşması'nın Yıl Dönümü Mesajı
Kurtuluş Savaşı ile ağır bedeller ödeyerek kazanılan başarılara ekonomik, siyasi ve hukuki alanda da zafer ekleyen Lozan Antlaşması’nın 92. Yıldönümünün kutlandığına dikkat çeken Ataç, mesajına şöyle devam etti:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Barış Antlaşmasının önemini şu sözüyle vurgulamaktadır. "Bu antlaşma, Türk ulusuna karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr antlaşmasıyla tamamlandığı sanılmış, büyük bir suikastın çöküşünü anlatan bir belgedir.”

Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda dünyaya Türkiye’nin geleceğini yalnızca Türkiye’nin belirleyeceğini kabul ettiren Lozan Antlaşması tarihin tozlu raflarında kalan bir belge niteliğinde değerlendirilemeyecek kadar önemlidir. Lozan’dan çıkartılacak büyük dersler vardır. Yaşadığımız her sıkıntıda Mustafa Kemal’in “Söylev” adlı eseri gibi Lozan Antlaşması da bir pusula, bir başucu kitabıdır. Bu imza ile bağımsızlık vurgulanarak ulus devletin kurulmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü saygıyla anıyorum.”
Kaynak: İHA