'Afşin Ve Mahsuni Şerif İçin Çal' Projesi

Afşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Fermanlarda Ashab-ı Kehf" ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projelerinin ilçede, açılış ve tanıtımı yapıldı.

'Afşin Ve Mahsuni Şerif İçin Çal' Projesi
Afşin Kaymakamlığı Avrupa Birliği (AB) Proje Koordinasyon Birimi 2015 proje yılı Afşin proje teklif çağrısı kapsamında kaymakamlığın hazırlamış olduğu "Fermanlarda Ashab-ı Kehf" ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projeleri kamuoyuna tanıtıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afşin Hükümet Konağından düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, projeleri gördüğünde Afşinlilerin şükran duygularını taşıdığına şahit olduğunu belirtti.

Projenin teknisyeni olan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy'a ve mimarları olan Afşinlilere teşekkür ettiğini belirten Güvençer, "Bu projelerin arkasında coşkulu, iradeli ve konuşan yürekler gördüm, bu yüreklerin sesine kulak vermeye çalıştım. Bundan fazla Afşin dendiği zaman Afşin için kaygılanmayacağımı ifade etmek istiyorum. Çünkü Afşin, önüne ne sıkıntılar çıkarsa çıksın Afşin bunları rahatlıkla aşacaktır. Bu projelerde emekleri bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ise Afşin'in doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri ile ilçenin en önemli değerlerinden biri olan Aşık Mahsuni Şerif'i birkez daha Afşin ile buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu çerçevede Afşin'in farklı yerlerinde Mahsuni Şerif'in iki tane türküsü izah edildiğini, küçük bir stüdyo kurup çalışmalarımızı tamamladıklarını belirten Aksoy, amaçlarının hem Mahsuni Şerif'i anmak hem de Afşin'i tanıtmak olduğunu kaydetti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da ferman ve beratları günümüze kadar koruyan Hasan Polat'a teşekkür belgesi takdim ettiler.

Programa, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, siyasi parti ilçe başkanları, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA