Add, Atatürk Ve İnönü'yü Saygıyla Andı

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, Lozan Barış Antlaşması’nın 92. Yılını coşku ve heyecan içinde kutladıklarını belirterek, Lozan Antlaşması’nın teslimiyet niteliğindeki Mondros ve Sevr Antlaşmaları’na karşı elde edilen ve yüzyıllarca süren bir hesaplaşmanın sonucunda ulaşılan bir başarı belgesi olduğunu söyledi.

Add, Atatürk Ve İnönü'yü Saygıyla Andı
Lozan Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslararası hukukta onay gören kuruluş belgesi olduğunu belirten ADD Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, “Bu anlaşma, Türkiye’nin saygın devletler arasında yerini almasını sağlamış ve bağımsızlığımızın güvencesi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan Antlaşması’nın sağladığı kazanımlar bugün ciddi tehditler ile karşı karşıyadır” dedi.

Günümüzde Lozan kahramanı İsmet İnönü hakkında iktidar tarafından gerçeğe aykırı iddialar ortaya attığını öne süren Kerman , “Hatta daha da ileri gidilerek İnönü adı, öğrenim programlarından bile çıkarılmıştır. Böylece, Türk halkının gözünden düşürülmeye çalışılmaktadır. Bu asılsız iftiraları asla kabul etmiyoruz. İnönü Zaferlerinin komutanı, Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü, Türk halkının gönlünde daima yaşayacaktır. Bizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları her koşulda bozacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk çizgisinde geleceğe taşıyacağız. Lozan Antlaşması’nın 92. Yılını gururla kutlarken büyük Atatürk ve İsmet İnönü’yü saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA