Müslüman İngilizler'den 'aşırılıklarla mücadele' planına tepki

Vatandaşlarının IŞİD’e katılmasını engellemek isteyen İngiltere’nin, ‘İslami aşırılıkla mücadele’ planı Müslüman İngilizler'in tepkisini çekti.

Müslüman İngilizler'den 'aşırılıklarla mücadele' planına tepki
‘Aşırılıkla mücadele’ stratejisini açıklamaya hazırlanan İngiltere'de Başbakanı David Cameron, dün yaptığı açıklamada ülkedeki Müslümanlara seslenerek, "Beyninizin yıkanmasına izin vermeyin" mesajı vermişti. Ancak İngiltere'deki Müslüman gruplar ve sivil toplum kuruluşlarının büyük bölümü Cameron'ın verdiği mesajların, amacının aksine Müslüman İngilizleri daha da ayrıştıracağı görüşünde.

‘İNGİLTERE’DE MÜSLÜMANLAR ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR’

Müslümanların İngiliz siyasetinde daha fazla yer almaları için lobi çalışmaları yürüten Muslim Public Affairs Committee’ isimli insan hakları grubunun sözcüsü Raza Nedim’e göre, bu plan daha fazla ayrışma ve soruna neden olacak. Nedim, "Müslümanlar entegre olamadıkları için eleştiriliyor ancak işin aslı Müslümanlar bu ülkede ötekileştiriliyor" ifadelerini kullandı.

'MÜSLÜMANLAR BİR TOPLUMA DAHİL OLMAKLA SUÇLANIYOR'

Britanya Müslüman Birliği'nin Başkanı Ömer el Hamdun da "İngiltere'de Müslümanlar daha fazla entegre olmak istediklerinde kendi çıkarları için topluma dahil olmakla suçlanıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.