Görüntülerdeki genç patlama anını anlattı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamadan saniyeler önce alandan ayrılan İsmail Denum o anları anlattı.

Görüntülerdeki genç patlama anını anlattı
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün 32 kişinin öldüğü ve 104 kişinin yaralandığı saldırıda, patlamadan saniyeler önce alandan ayrılan engelli İsmail Denum, yaşadıklarını anlattı. Gençlere destek için basın açıklamasına gittiğini ve pankartın köşesinden tuttuğunu belirten Denum, "Sıcak hava nedeniyle yorularak, ayrılmak istedim ve birkaç saniyeyle hayatta kaldım" dedi.

Saniyeler ile hayatta kalmasıyla dikkatlerin üzerinde yoğunlaştığı engelli genç bugün, patlamada hayatını kaybeden 2 arkadaşının Suruç’ta yapılan cenazesinde ortaya çıktı.

Ölümden kılpayı kurtulan Denum, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben arkadaşların basın açıklamasına destek vermek üzere kültür merkezine gittim. Burada açılan pankartın bir köşesini ben tutuyorum. Basın açıklaması uzun sürdüğü için aşırı sıcaklar yüzünden etkilenince yanımda bulunan bayan arkadaşa pankartı tutmasını isteyerek, oradan ayrıldım. Birkaç metre gittikten sonra büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. O anda ne yapacağımı şaşırdım, birkaç saniyeyle hayatta kaldım ama etrafım ceset ve yaralılarla doluydu. Patlamayla birlikte arkadaşların ceset parçaları üzerime sıçradı."