Dünyada İlk Kez Sanal Sürüş Deneyimi

Castrol ve TeknoSA, teknoloji ve performans tutkunlarına sıra dışı bir sanal sürüş deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor.

Dünyada İlk Kez Sanal Sürüş Deneyimi
Castrol’ün Titanium FST teknolojisi ile geliştirilmiş, bugüne kadar ürettiği en güçlü motor yağı olan Castrol EDGE için tasarladığı dünyanın ilk sanal sürüş deneyimi, teknolojinin merkezi TeknoSA mağazalarında yer alacak. 10 ilde 11 TeknoSA mağazasında gerçekleşecek etkinlikte, üç boyutlu sanal gerçeklik cihazı kullanılarak yaklaşık 2 dakika boyunca Castrol EDGE’in güçlendirdiği bir Ford Mustang ile gerçek ve sanal dünyalar arasında geçen benzersiz bir co-drive deneyimi yaşanacak. Castrol EDGE’in tasarladığı “Sanal Sürüş Deneyimi” Temmuz ayının ikinci yarısında başlayıp 27 Eylül’e kadar Türkiye çapında 10 ilde 11 TeknoSA mağazasında gerçekleşecek. Katılımcılar, hem dünya ile aynı zamanda farklı bir deneyimi test edecek hem de arasından seçilecek bir kişi Ekim ayında Atina’da efsane pilot Ken Block ile sürüş deneyimi yaşayacak. Ayrıca, her mağazada deneyimleyen bir kişi, toplamda 11 kişi, Iphone 6 kazanma şansını da yakalayacak.

Castrol EDGE tarafından üç boyutlu bilgisayar oyunu teknolojisiyle gerçek sürüşü birleştiren özel prodüksiyonda Ford Mustang aracı kullanan Formula Drift pilotu Matt Powers, üç boyutlu sanal dünyanın hızla değişen ortamına tam olarak uyum sağlarken, gerçek dünyayı görmeden otomobil kullanmanın benzersiz olduğunu söyledi.

Düşen kayalar, çatlayarak yarılan pist, tüneller ve dik uçurumlar gibi pek çok heyecan verici ayrıntının yer aldığı sanal dünyadaki deneyimi diğer üç boyutlu etkinliklerden farklı kılan ise, sürücünün sabit bir konum yerine gerçek bir aracı kullanması.
Kaynak: İHA