Bursa'da Arazideki Patlama

Bursa'nın Keles ilçesinde define aradığı öne sürülen kişilerden, gübre ve şeker karışımından elde edilen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 2'sinin kimlikleri belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olayın meydana geldiği Gelemiç Mahallesi yakınındaki Kızılcık mevkisindeki arazide, savcı ve jandarma ekiplerinin yaptığı incelemeler tamamlandı.

Hazırlanan patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirenlerin, İbrahim Güder (31) ve Ayhan Akbulut (37) olduğu tespit edildi. Güder ve Akbulut'un cesetleri, ekipler tarafından araçların giremediği engebeli arazide yaklaşık 5 kilometre taşındı. Cesetler daha sonra otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Yaralı 2 kişiden birisi Keles Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildikten sonra jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, diğer yaralının tedavisine ise Bursa'da devam ediliyor.

Patlama sonrasında güvenlik güçlerinin 2'si ölü, 2'si yaralı olmak üzere tespit ettiği 4 kişinin yanı sıra 3 kişinin daha olay yerinde bulunduğu ve onların da jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Söz konusu mağara civarında bulunan patlayıcılar ise alınan güvenlik önlemlerinin ardından imha edildi.

Gelemiç Mahallesi muhtarı Ahmet Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın sarp arazide, kanyon bölgesindeki bir mağarada meydana geldiğini söyledi.

Mağaranın ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta olduğu bilgisini veren Dikmen, "7 kişi kanyondaki bu mağaraya define aramak için gelmiş. Patlamadan sonra hafif yaralanan kişi ile diğer 3 kişi araçla Keles'e gelmiş. Başta bu olayı saklamışlar, ancak daha sonra 3 kişinin de mağarada bulunduğunu söylemişler. Bunun üzerine jandarma ekipleriyle olay yerine gittik. Mağaradaki 3 kişiden 2'sinin öldüğü anlaşıldı. Bir de yaralı vardı. O yaralıyı Bursa'ya götürdüler. Bu bölgeyle ilgili define olduğu söylentisini daha önce duymamıştık, ilk kez böyle bir şey duyduk" diye konuştu.

Kaynak: AA