Vali Bektaş'a, Kırmızı Dipli Mumla Davet

Turgutlulu Başpehlivanlar Ali Gökçen ile Hakan Çalışır, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek bu yıl 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacak olan 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivaline davet ettiler.

Vali Bektaş'a, Kırmızı Dipli Mumla Davet
Ziyarete, Başpehlivanların yanı sıra, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Mürşit Gedizli, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ali Özyiğit de katıldı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, devlet erkanı ve önemli yetkililerin, kırmızı dipli mumla davet edilmesi geleneğinin günümüzde de sürdürüldüğünü belirten Başpehlivan Hakan Çalışır, “Sayın Valim, güreş geleneklerinde bu mum, davetiye anlamına gelmektedir. Sizleri Edirne’nin Kırkpınar ilçesinde 20-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan yağlı güreş festivaline davet etmeye geldik. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş da, güreşin Türklerin Ata Sporu olduğunu belirterek, tarihi Kırkpınar yağlı Güreşlerini izlemenin kendisini mutlu edeceğini, fırsat bulduğunda gelmeye çalışacağını ifade etti.

Kaynak: İHA