Şehide Gözü Yaşlı Veda

Adıyaman’da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Şehide Gözü Yaşlı Veda
Skorksky tipi helikopter ile mahalle meydanına getirilen şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına konularak son kez baba evine götürüldü. Burada şehidin son kez yüzünü gören yakınları, sinir krizi geçirdi. Şehidin naaşı daha sonra tekbirler eşliğinde cenaze arabası üzerinde namazın kılınacağı mahalle meydanına getirildi.

Vatandaşlar da ‘kahrolsun PKK’ ve ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile cenaze aracını takip etti.

Develi ilçesine bağlı Kulpak Mahallesi meydanında kılınan cenaze namazına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Kemal Tekden, MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız burada, ayakta durmakta zorlanan şehidin babası Yusuf Ünal’ı teselli etti.

Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın cenazesi, cenazesi namazı kılındıktan sonra askerlerin omzunda defnedileceği Kulpak Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Müsellim Ünal burada defnedildi.

Kaynak: İHA