Müslümanların Girmesini Yasakladı

ABD'nin Florida Eyaleti'nde bir silah dükkanı sahibi, Müslümanlara silah satmayacağını duyurdu.

Dükkan sahibi Andy Hallinan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, "Ülkemdeki vatanseverleri korumak benim için yasal ve ahlaki bir sorumluluk. Bu nedenle bundan sonra Florida Gun Supply mağazasına Müslümanlar giremez" dedi.

Bu kararı Kuveyt doğumlu Muhammed Yusuf Abdülaziz'in, Tennessee'de askeri tesislere ateş açarak 5 askeri öldürmesi sonucu aldığını belirten Hallinan, "Vatanseverlerimize zarar vermek isteyenlere silah ve eğitim vermeyeceğim" ifadesini kullandı.

ABD'de birçokları tarafından beyaz ırkçılığın simgesi olarak nitelendirilen Konfederasyon Bayrağı önünde açıklama yapan Hallinan'a Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tepki gösterdi.

CAIR'den yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığına başvurarak bu açıklamanın Federal Sivil Haklar Yasasını ihlal edip etmediği konusunda soruşturma açılmasını isteyecekleri belirtildi.

Açıklamada, Müslümanların bazı işletmeler tarafından istenmemesinin ırk ve din ayrımı uygulanmasını yasaklayan federal yasalara aykırı olduğu vurgulandı.

- Kilisede siyahileri öldüren saldırgan da aynı bayrak önünde poz vermişti

Müslümanların dükkanına gelmesini yasaklayan Hallinan'ın Konfederasyon Bayrağı önünde açıklama yapması, Kuzey Carolina'da 9 siyahiyi kilisede ibadet ederken öldüren Dylon Roof'un benzer fotoğraflarını gündeme getirdi.

Kuzey Carolina'da, beyazların üstünlüğünü savunan 21 yaşındaki Amerikalı beyaz Dylan Roof, siyahilerin gittiği tarihi kilisede 9 siyahiyi öldürmüş ve Roof'un söz konusu bayrakla çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasından sonra bayrak tartışmaları yeniden gündeme gelmişti.

Konfederasyon Bayrağı, Amerikan İç Savaşı'nın sona ermesine kadar, köleliğin yaygın olduğu, ekonomileri tarıma dayalı ayrılıkçı güney eyaletleri (Konfederasyon) tarafından kullanılmıştı.

Birçokları için "ırkçılığın ve köleliğin simgesi", bazıları içinse "Güneyin tarihi mirası" olarak görülen Konfederasyon bayrağı geçen hafta alınan kararla Güney Carolina Parlamentosu'nun önündeki direkten indirilmişti.

Kaynak: AA