Bağcılar'a 13 Milyon Liralık Yatırım

Bağcılar'a, Avrupa Birliği (AB), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve dış ülke temsilcilikleri gibi kurumlardan sağlanan 13 milyon 100 bin lira tutarındaki fonla, 6 yılda 20 proje hayata geçirildi.

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, engelliler, üstün yetenekliler, kadınlar, çocuklar ve işsiz gençler başta olmak üzere ilçe sakinlerine yönelik özgün projeler üretiliyor. İlçede, 2006'da başlanan fonlu projelerle ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

AB, İSTKA ve dış ülke temsilcilikleri gibi kurumlardan şu ana kadar 20 proje için 13 milyon 100 bin lira tutarında fon kazanıldı. Fon ile desteklenen bu projeler tamamlanarak, halkın hizmetine sunuldu.

- "Bağcılar'ın sorunları çözülüyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerini hak ettikleri yaşam standardına kavuşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Projelerde teknolojik imkanları kullandıklarını anlatan Çağırıcı, şu bilgileri verdi:

"Bir yandan hizmetlerimizi hayata geçirirken, diğer yandan yeni projeleri başlatıyoruz. Yani, hizmet kervanımız yoluna güvenli ve emin adımlarla devam ediyor. İnanması çok güç ama Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayacağımız 2023'te, Bağcılar 1 tramvay hattı ve 6 metro hattı ile ulaşım meselesini tamamen çözecek. Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçemizde, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi halledilecek. İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile Bağcılar, İstanbul'da çok önemli bir yerde bulunuyor. Kentsel dönüşümün ardından ulaşım meselesini de çözecek ilçemizin 2023 vizyon hedefini, 'Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar' olarak belirledik. Yeni sloganımız artık bu. Projelerimiz örnek gösteriliyor. İlçemiz artık yeni çehresi ve yeni imajıyla göz kamaştırıyor. Her geçen gün değeri artan bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz."

Kaynak: AA