Lockheed Martin, Sikorsky'i Satın Alıyor

Dünyanın en büyük savunma ve havacılık şŸirketlerinden Lockheed Martin, United Technologies'in ünlü helikopter üreticisi Sikorsky'i yaklaşŸık 9 milyar dolara satın alacağŸını duyurdu.

Lockheed Martin'den yapılan açıklamaya göre, şŸirket helikopter piyasasındaki payını artırmak için dünyanın en büyük askeri helikopter üreticisi Sikorsky'i bünyesine katacak.

YaklaşŸık 9 milyar dolara mal olacak Sikorsky, Black Hawk ve Sea King marka askeri helikopterlerin yanı sıra çeşŸitli ülkelerin liderleri için özel helikopterler üretiyor.

Lockheed Martin'in CEO'su Marillyn Hewson, konuya ilişŸkin olarak, "Stratejik planlamamızın ana parçalarından biri, savunma faaliyetlerimizi sağŸlamlaşŸtırmak ve gelişŸtirmek. Sikorksy'i bünyemize dahil etmenin bu hedefe önemli derecede katkı sağŸlayacağŸından şŸüphemiz yok" açıklamasını yaptı.

Sikorsky'nin bağŸlı olduğŸu ana şŸirket United Technologies ise haziran ayında satışŸa çıkardığŸı helikopter üretim ünitesinden sağŸlanacak gelirin, hisse geri alımları için kullanılacağŸını bildirdi.

Savunma sektörü için büyük bir gelişŸme olarak nitelendirilen satışŸın, gelecek yılın ilk çeyreğŸinde tamamlanması beklenirken, yıllık geliri mevcut durumda 45 milyar dolara ulaşŸan Lockheed Martin'in bu birleşŸmeyle en yakın rakipleri Boeing ve Northrop'a fark atacağŸı belirtiliyor.

şžirketin hisseleri, söz konusu açıklamanın ardından yüzde 2'in üstünde değŸer kazanarak, hisse başŸına 205,25 dolara yükseldi. ǖte yandan, United Technologies'in hisseleri, yaklaşŸık yüzde 0,70 değŸer kaybederek, 110 dolara kadar geriledi.

Kaynak: AA