Kurtarılan Göçmenlerin İfadeleri Kan Dondurdu

Ege Denizi’nden lastik botlarla yurt dışına çıkmaya çalışan göçmenleri durduran Yunan Sahil Güvenlik ekibi, kurtarılan sığınmacıların ifadelerine göre lastik botları patlatılıp adeta ölüme terk edildi. Türk karasularına giren göçmenlerin imdadına ise Türk Sahil Güvenlik ekibi yetişti.

Kurtarılan Göçmenlerin İfadeleri Kan Dondurdu
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan göçmenlere yönelik 5-20 Temmuz 2015 tarihleri arasında Muğla, İzmir, Çanakkale, Balıkesir illerinde 43 arama kurtarma operasyonu yaptı. Bindikleri lastik botların batmak üzere olduğunu yönünde onlarca ihbar alan ekipler, operasyonlar kapsamında aralarında kadın, bebek ve çocukların da bulunduğu bin 782 göçmeni kurtarırken, 1 göçmen kaçakçısını ise yakalayarak adli makamlara teslim etti.

GÖÇMENLERİN İFADELERİ KAN DONDURDU

Havadan destekli operasyonlarda kurtarılan göçmenlerin ifadeleri ise kan dondurdu. İzmir’in Dikili ilçesinde lastik botlarla yurt dışına çıkmayan çalışan göçmenleri durduran Yunan Sahil Güvenlik ekibi, ifadelere göre botları patlatarak göçmenleri adeta ölüme terk etti. Göçmenlerin iddiaları bunlarla da sınırlı kalmazken, Yunan askerleri ayrıca durdurdukları göçmenlerin botlarını da denize attı.

DENİZİN ORTASINDA ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ VERDİLER

Denizin ortasında ölüm kalım mücadelesi veren sığınmacıların imdadına ise Türk Sahil Güvenlik ekibi koştu. Göçmenlerin Türk karasularına girdiğini ve botlarının batmak üzere olduğunun ihbarını alan ekipler, kısa sürede bir kurtarma operasyonu yaparak göçmenleri sağlıklı bir şekilde karaya çıkardı.

SON 7 AYDA 18 BİN 598 GÖÇMEN KURTARILDI

Öte yandan, İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak-20 Temmuz 2015 tarihleri arasında 585 arama kurtarma operasyonu yapıldığı, bu operasyonlar neticesinde 18 bin 598 göçmen kurtarıldığı, 39 göçmen kaçakçısının ise yakalanarak ilgili birimlere teslim edildiği bildirildi.

Kaynak: İHA