Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. Yıldönümü

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kıbrıs Barış Harekatı’nı unutturmamak ve tarih şuurunu genç nesillere aktarmak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. Yıldönümü
Tuna, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı’nı unutturmamak ve tarih şuurunu genç nesillere aktarmak adına kendilerinin de KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın adını verdikleri bir park ve açık hava müzesi oluşturduklarını söyledi.

Tuna, Mustafa Kemal Mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerine inşa edilen parkta, Genel Kurmay Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından hibe edilen F4 Phantom Uçağı, ulaştırma gemisi, tank, çıkarma gemisi ve diğer askeri malzemeleri sergilediklerini ifade etti.

Başkan Tuna, parkta ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nda önemli başarılara imza atan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş, şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ve merhum Dr. Fazıl Küçük’ün heykelinin de yer aldığını kaydetti.

Deniz Kuvvetleri tarafından hibe edilen ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılmış olan Silifke adlı mayın arama tarama gemisini de önümüzdeki günlerde bu parka nakledeceklerini vurgulayan Başkan Tuna, "Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler ise dilidir, bayrağıdır, milli kültürüdür, tarih şuurudur, maneviyatıdır ve misak-i milli sınırları içerisinde çizilmiş ve her noktasında şehit kanı bulunan vatan toprağıdır. İşte bu değerleri unutturmamak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına birçok önemli projeye imza attık. Bunlardan bir tanesi de Mustafa Kemal Mahallemizde oluşturduğumuz Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi. Bu alanda Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan askeri malzemeleri sergileyerek hem savaşın ne denli kötü bir şey olduğunu hem de tarihimizi genç nesillerimize aktarmak istiyoruz. Parkımızın yapılmasında bize katkı sunan tüm Kuvvet Komutanlıklarımıza ve yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ülkemizin vatanlaşmasında canlarını feda eden Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnetle anıyor, halen hayatta bulunan gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum” dedi.

Kaynak: İHA