Kemaliye Doğa Spor Şenlikleri Başladı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bu yıl 37’ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Sporcular, 500 metre yüksekliğindeki kanyona gerilen çelik halattan kendilerini boşluğa bıraktılar.

Kemaliye Doğa Spor Şenlikleri Başladı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz, KEMAV Başkanı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen 37. Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliğinin ilk gününde dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen Karanlık Kanyon’da atlayışlar gerçekleştirildi.

41 ülkeden 12’si Türk ve 40 yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 52 sporcu, base jump ve rope jump atlayışı için ilçede buluştu. Karanlık Kanyon’da 500 metre yükseklikten çekilen özel çelik hattan tekli ve ikili atlayışlar yapan sporcular, izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. El ele ve taklalar atarak 10-15 saniye arası boşlukta hızla düşen ve daha sonra paraşütlerini açan sporcular, izleyenler tarafından coşku ile alkışlandı. İniş noktasını tutturamayan bazı sporcular ise nehre iniş yaparken, suya düşen sporcular botlara alınarak karaya çıkartıldı.

Dört gün sürecek festivalde kaya tırmanışı, dağcılık faaliyetleri, dağ bisikleti yarışı, dağ yürüyüşü faaliyetleri, Karanlık Kanyon’da “Base Jump” atlayışı, Karasu Nehri’nde kano ve tekne turu ile foto safari etkinlikleri yer alıyor. Etkinliklere toplam 800 sporcu katılıyor.
Kaynak: İHA