Vali Taşyapan, Şehit Ve Gazi Aileleriyle İftar Açtı

Vali İbrahim Taşyapan, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu.

Vali Taşyapan, Şehit Ve Gazi Aileleriyle İftar Açtı
Kentteki bir otelde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği öncesinde Taşyapan, yemeğe katılan tüm şehit aileleri ve gazilerin yanına giderek, onlarla yakından ilgilendi.

İftar programında konuşan Vali Taşyapan, mübarek ramazan ayının bu gecesinde bu güzel sofraya geldikleri için mutlu ve bahtiyar olduklarını belirtti.

Sofraların ancak davetlilerin bir araya gelmesi ile anlam kazandığını ifade eden Taşyapan, şöyle devam etti:

"Sizler de bizim davetimizi kırmadınız ve iştirak etiniz bu iştiraklerinizden dolayı tekrar teşekkür ederim. Şehitlerimiz bu vatanın varlık sebebidir. Bu vatan şehitlerimiz sayesinde vardır. Sizler de şehitlerimizin, vatanımıza, devletimize, bizlere emanetisiniz. Bu emanete bizler kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız, sahip çıkmak en asli görevimizdir. Devletimizde bu yolda büyük fedakarlıklar göstermekte. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize en üst seviyede haklar vermektedir. Bu onların kırık kalplerini bir nebzede olsa tamir etmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu uğurda kurulmuş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu hizmetlerin daha derli toplu, daha düzenli, insanlarımızın onuruna yakışır bir şekilde vermesi için oluşturulmuş bir bakanlığımızdır. Şehit olmak ayrı bir rütbe, şehit ailesi olmak bu rütbeye yakın bir rütbedir. Sizler de en az şehitlerimiz kadar değerlisiniz."

Valilik tarafından verilen iftar yemeğine, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Vali Yardımcıları, şehit aileleri, gazi ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA