Mısır'da 'Terörle Mücadele' Kanun Tasarısı Onaylandı

Şiddet olaylarının tırmandığı Mısır'da "terörle mücadele" kanun tasarısı onaylandı.

Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Cezaların hızlı şekilde verilmesi ve adaletin sağlanması amacıyla terörist gruplar için caydırıcı olacak bazı önlemler alındı. Bu kapsamda terörle mücadele kanun tasarısı onaylandı" denildi.

Açıklamada, "Kanun çerçevesinde adaleti tesis etmek ve terörün finans kaynaklarını kurutmak için terör eylemlerinin faillerini caydıracak diplomatik ve yasal adımlar atılacak" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu kanun tasarısının Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye sunulacağı belirtiliyor.

Mısır ordusu, dün sabah Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda, 17 askerin hayatını kaybettiğini, 13'ünün yaralandığını ve saldırıların ardından yürütülen operasyonlarda 100'den fazla "teröristin" öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıları, terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti adlı örgüt üstlenmişti.

Demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, pazartesi günü başkent Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA