Mahmud Sami Ramazanoğlu Esenler'de Anıldı

Anadolu’yu Mayalayanlar programında Mahmud Sami Ramazanoğlu’nu anlatan İlahiyatçı Dr. Adem Ergül, “İnsanın Allah adamı olması için diplomalı olması gerekmiyor. Ama alt yapısı ile O, çağları aydınlattı” dedi.

Mahmud Sami Ramazanoğlu Esenler'de Anıldı
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar gecesinde Mahmud Sami Ramazanoğlu anıldı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlahiyatçı Dr. Adem Ergül, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mahmud Sami Ramazanoğlu’nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

ÇOK BÜYÜK REHBERLİK YAPTI

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan’ın şehrimize misafir olduğunu ve çok hızlı bir şekilde geçtiğini belirterek, “Ramazan’ı yarıladık. İnşallah geçirdiğimiz bugünleri hayırla geçirmişizdir. Bugün Anadolu’yu Mayalayanlar’da çok müstesna bir Allah dostunu misafir ediyoruz. Özellikle günümüzde ülkemizi yöneten birçok insan üzerinde büyük emeği olan, birçok dindar genç yetiştiren, aslında modernleşme sürecinde bu toplumun değerleriyle ciddi anlamda harp ilan edilen günlerde, bu toplumu değerleriyle buluşturmak için gecesini gündüzüne katan Mahmud Sami Ramazanoğlu’nu bugün burada misafir ediyoruz. Cenab-ı Hak ondan razı olsun ki bu topluma çok büyük rehberlik yaptı” dedi.

O TAKVA ÖNDERİYDİ

Başkan Göksu’nun ardından Mahmud Sami Ramazanoğlu’nu anlatmak üzere kürsüye gelen İlahiyatçı Dr. Adem Ergül, toplumların önderleriyle hareket ettiklerine dikkat çekerek, “Bu âleme kul olmaya geldik. Kulluğun da önderleri var. Başta peygamberler olmak üzere bütün ariflerimiz, Rabbani âlimlerimiz bu kulluğun en güzel şekilde nasıl yapılacağını bize yaşamlarıyla gösteren öncü insanlarımızdır. ‘Allah katında insanın değeri takva ile ölçülür’ Mevla böyle buyurur. Rabbimiz yine takva imamlarından, takva önderlerinden bahseder. Bu önderlerden bir tanesi de ümmetin hüsnü şahadetleriyle Adanalı Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleridir” dedi.

DİPLOMA GEREKMİYOR

Bir insanın öncü bir insan haline gelmesi için birçok altyapının gerektiğini vurgulayan Ergül, “Öncü olmak ilim, irfan, hizmet, mücadele ve gayret istiyor. Belki de daha önemlisi Allah’ın hususi rahmetini istiyor. Mahmud Sami Ramazanoğlu, Ramazanoğlu beyliğinden kalma genç bir insan olarak Adana’da zuhur ediyor. Bir Osmanlı vatandaşı olarak dünyaya geliyor ve asil bir aileye mensup. Halid Bin Velid’e (R.A.) kadar soyu uzanıyor. Soy asaleti elbette önemli çünkü o genlerin taşıdığı güzellikler inkâr edilemez. Ancak Allah bir kuluna güzel kabiliyetler verir eğer onu sulamazsanız, iyi beslemezseniz, korumazsanız zayi eder kendinize zulüm edersiniz. Sami Efendi Hazretleri, Allah’ın inayetiyle kendisine bahşedilmiş o istidatları en güzel şekilde geliştirmiş bir Allah dostu. O dönemde belki yüksek öğrenim yapan çok az insan var. Sami Efendi Hazretleri dönemin hukuk fakültesini birincilikle bitirmiş bir Allah adamı. İnsanın büyük Allah adamı olması için diplomalı olması gerekmiyor. Ama o alt yapısı, O’nun çağları aydınlatmasında çok önemli bir birikim” şeklinde konuştu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Gecenin sonunda Mustafa Demirci sahne aldı. Sultanım, Güllere Vurgunum, Niçin Ağlarsın Ey Bülbül gibi ilahiler seslendiren Mustafa Demirci, en güzel eserlerini Esenlerlilerle paylaştı. Duygusal anların da yaşandığı konserde dinleyenler Demirci’ye hep bir ağızdan eşlik etti.
Kaynak: İHA