Laodikya Antik Kentine 'Mükemmellik' Sertifikası

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenerek, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti’ne "2015 yılı Mükemmellik Sertifikası" verildi.

Laodikya Antik Kentine 'Mükemmellik' Sertifikası
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenerek, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, Denizli’yi gururlandıran bir ödül aldı. Dünyada 45 ülkede üyesi bulunan uluslararası TripAdvisor seyahat sitesi, UNESCO’nun geçici miras listesinde bulunan Laodikya Antik Kenti’ni konuk ağırlamaktaki mükemmelliğiyle ödüle layık gördü. Konuk ağırlama konusunda "2015 Mükemmellik Sertifikası" ile ödüllendirilen antik kentin bu başarısı Denizli’yi gururlandırırken, ödülün Türkiye ve dünyada önemli bir prestij olarak görüldüğü kaydedildi.

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı ve Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Şimşek, Laodikya’nın Türkiye ve dünyada önemli tarihi mekanlardan biri olduğunu belirterek, "2008 yılından itibaren Laodikya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Denizli Büyükşehir Belediyemize devredilmiştir. Yapılan protokol Türkiye’de bir ilktir. Gerçekten bu çok önemlidir. 2008 yılından itibaren yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları Türkiye’de ve dünyada örnek oldu. Laodikya UNESCO Geçici Kültür Miras Listesi’ne alındı" diye konuştu.

Denizli’nin ikinci önemli kaynağının turizm olması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Şimşek, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yılın 12 ayı çalıştıklarını, antik kentte 2008 yılından beri 40-50 yıllık iş yaptıklarını ifade etti.

Dünyada 45 ülkede üyesi bulunan uluslararası TripAdvisor seyahat sitesinin çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Dünyanın değişik yerlerine giden insanlar gezip gördükleri yerlerle ilgili görüşlerini TripAdvisor’da beyan ediyorlar. Mükemmellik sertifikası da turistlerin çok memnuniyet duyduğu yerlerle ilgili bir puanlamaya giriyor. Bunun sonucunda Laodikya Antik Kenti 2015 yılında mükemmellik sertifikası kazandı. Bu Laodikya’ya dünyanın her yerinden gelen insanların burayı güzel ve iyi görmüşler anlamına geliyor. Bunun için biz onur duyduk gurur duyduk. Bu belge Denizli’nin belgesi. Uluslararası bir belge."

Dünya genelinde gezginlerinin deneyimlerini paylaşarak işletmelerin performanslarına göre yapılan değerlendirilme sonucu verilen mükemmellik sertifikası, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanlığı’na gönderildi. Belgede şu ifadeler yer aldı:

"Gezginler bu işletmeyi ’2015 Mükemmellik Sertifikası’ ile ödüllendiriyor. TripAdvisor beş yıldır tüm dünyadaki gezginler adına bu ödülü paylaşmaktadır. Bu sertifika, işletmenin sürekli olarak TripAdvisor gezginlerinden güzel geri bildirimler aldığının tescili niteliğindedir. Laodikya adlı işletmenin müşteriler tarafından sektördeki en iyilerden biri olarak takdir edildiğini görmekten gurur duyduğunuzu umuyoruz."
Kaynak: İHA