Kınık'taki Dolu Ve Sağanak

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kınık ilçesinde Haziran ayında etkili olan dolunun tarım arazilerine zarar vermesine ilişkin, "Kınık'ta zarar gören çiftçilerin, müracaatları ve tespit üzerine Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelemesinin yapılacağını" belirtti.

Vali Toprak, Kınık'ta şiddetli yağış ve doluda zarar gören tarım arazilerinde inceleme yaptı.

İnceleme sırasında ilgililerden bilgi alan ve çiftçilerle görüşen Toprak, üreticinin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını bildirdi.

Vali Toprak, sosyal paylaşım sitesi üzerinden ise incelemeye ilişkin, "Kınık ilçemizde 2 hafta önce meydana gelen dolu ve yoğun yağıştan etkilenen çiftçilerin zarar tesbitleri yapılıyor. Kınık'ta zarar gören çiftçilerimizin müracaatları ve tespit üzerine Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelemesi yapılacak" ifadesini kullandı.

Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede Karakova, Küçükbölcek, Sazlık, Çakıllar, Keremenli, Bozalan ile Bakırçay bölgelerinde tarım yapıldığını, dolunun rakım olarak daha yüksekte olan Bakırçay dışındaki tüm bölgelerde zarara yol açtığını aktardı. Domates, mısır, ay çekirdeği, biber ve pamuk ekili alanların zarar gördüğünü vurgulayan Tosun, "İlçedeki 60 bin dekar tarım arazisinin 42 bin dekarını etkileyen dolu nedeniyle 30 bin dekar arazide yüzde 100, 12 bin dekar arazide yüzde 50-60 zarar oluştu" dedi.

Tosun, genel zarar tespitinin ardından çiftçilerin bireysel zararlarının tespiti için bugün çalışma başlatıldığına dikkati çekerek, "Pazartesiye kadar tamamlanır. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesini bekliyoruz. Borç ertelemenin yanı sıra bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi, çiftçilere devlet desteği verilmesi için girişimlerde bulunuldu" diye konuştu.

Kaynak: AA