Kartepe Belediyesi Temmuz Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında 6 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediyesi Temmuz Meclisi Toplandı
Kartepe Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 1. Birleşim 1. Oturumu yapıldı. Oturuma Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçeyi etkisi altına alan sel afeti sonrası alınacak önlemlerin değerlendirildiği Kocaeli Valiliği’nde gerçekleştirilen başka bir toplantıya katılması nedeniyle meclise, 1. Meclis Başkan Vekili Zafer Arat başkanlık etti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi.

Meclis üyeleri Plan ve Bütçe Komisyonunun Şefkatiye Mahalle Muhtarlığına yer tahsisi ile ilgili raporu ve Kartepe Teleferik Projesi’nin uygulanması için gerekli proje çalışmalarının başlatılması ile ilgili yazısını oy birliği ile kabul etti. Toplantıda meclis üyeleri ve belediye birimleri tarafından verilen öneriler de ilgili komisyonlara gönderilerek karara bağlanması sağlandı.

Meclis Başkanı Arat, gündem sonunda sel afeti ile ilgili muhalefet meclis üyelerinin sorularına net cevaplar vererek, konu hakkında bakanlık düzeyinde girişimlerin yapıldığını bu konuda da belediye başkanının şu an bu toplantıda yer aldığını hatırlattı. Selden dolayı vatandaş mağduriyetinin asla istemediklerini belirten Başkan Arat, gündem maddelerinin oy birliği ile geçmesinden dolayı muhalefet meclis üyelerine de teşekkür etti.
Kaynak: İHA