İspir Devlet Hastanesinde Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Gerçekleştirildi

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı İspir Devlet Hastanesinde kapalı safra kesesi (Laparoskopik kolesistektomi) ameliyatı gerçekleştirildi.

İspir Devlet Hastanesinde Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Gerçekleştirildi
Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Erman Eker ameliyatı gerçekleştirdikleri hastanın şiddetli ağrı nedeniyle genel cerrahi bölümüne başvurduğunu belirterek, "Hastamıza uygulanan tetkikler neticesinde safra kesesinde taş tespit edildi. Hastamıza kapalı yöntem ameliyat önerdik ve kabul etti.

Hastamızın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.İki günlük bir müşahadenin ardından taburcu ettik şu an sağlık durumu oldukça iyi" dedi.

İspir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.İbrahim Yıldırım daha öncede sekiz kasık fıtığı ameliyatı,dört apandisit ameliyatı ve 4’de kıl dönmesi ameliyatı olmak üzere toplam son safra kesesi ameliyatı ile birlikte 17 başarılı operasyon gerçekleştirdik.

Bundan sonrasi için guatr ve meme ameliyatları gerçekleştirme planlarımız var İspir devlet hastanemizin şartlarının Genel Sekreterliğimiz tarafından uygun hale getirilmesi Doktor görevlendirilmesinin yanında gerekli tıbbi malzemelerin temin edilmesi bu ameliyatları ekibimizle birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirmemize olanak sağlamıştır." dedi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan Genel vatandaşlara verdikleri sağlık hizmet sunumunun kaliteli bir şekilde devam ettiğini,ilçelerde artık merkez hastanelerimize sevk olmaksızın bir çok başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiklerini söyledi.



İspir’in yanı sıra birliğimize bağlı diğer ilçe hastanelerinde de başarılı ameliyatlara imza attıklarını söyleyen Genel Sekreter Prof.Dr.Fazlı Erdoğan, "Oltu’da, Horasan’da,Hınıs’ta, Karaçoban da endoskopi,Karayazı’da Tekman’da ve daha bağlı bir çok hastanede özel uzmanlık alanı isteyen ameliyatlar artık başarıyla yapılıyor. Günlük düzenli olarak acil departmanı ve acil polikliniği dahil yüzlerce hastaya hizmet veriyoruz. Hastalarımız il merkezlerinde şifa aramak zorunda kalmıyor. Hizmet kapasitemiz her geçen gün daha da genişliyor" dedi.

Kaynak: İHA