İlk İftarlarında Ağırlandılar

Eskişehir’in Sarıcakaya Belediyesi, bir ilke imza atarak bu yıl Ramazan ayında ilk defa oruç tutan çocukları, düzenlediği bir iftar programı ile ağırladı. İftarda çocuklara özel mönü hazırlandı, yemek sonrası ‘diş kirası’ olarak met helvası dağıtıldı

İlk İftarlarında Ağırlandılar
Hayatlarında ilk kez oruç tutan çocuklar, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ile birlikte Bilal Habeşi Camii’nde iftar açmanın sevincini yaşadılar. İftar öncesi belediye ve özel hizmet sunan firma yetkilileri yemekleri ve salonu hazırlarken, oruçlu çocuklar ise Karagöz ve Hacivat’ın gösterilerini neşe içinde izlediler. Çocuklar, ilk iftarlarının ardından yine bir çocuğun yemek duasına hep birlikte “amin” dediler. Karagöz Hacivat ve orta oyunu ile çocuklar neşeli dakikalar geçiren çocuklar topluca akşam namazı kıldılar. İftar sonrasında çocuklara, Osmanlı geleneğinde olduğu gibi, "diş kirası" olarak özel hazırlanmış Met helvası hediye edildi.

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, bu iftar programını özel olarak hazırladıklarını anlattı. Daha önce öğretmenler, imamlar ve Kur’an kursu hocaları ile düzenlediğimiz yemekte çocuklar için özel bir iftar programı düşüncemizi anlattık. Onlara, çocuklara ne ikram edersek memnun olurlar, nasıl bir eğlence programı hazırlayalım diye sorduk. Yapılan istişareler sonucu çocuk mönüsü olarak ızgara köfte, patates kızartması gibi özel bazı yiyecekleri ve içecekleri hazırladık. İftar öncesi ve sonrası özel eğlence programı hazırladık. Ayrıca çocuklarımıza, Osmanlıdan gelen güzel bir gelenek olan ’diş kirası’ olarak da yine özel hazırladığımız Met helvası ikram ettik. Çocuklarımızın dini ve milli değerlerine saygı duyarak, bunları yavaş yavaş öğrenerek büyümeleri çok önemli. Özel iftarımızda 350 kişilik servis açıldı. Etkinliğe katılan miniklerin sevinçleri bizleri çok çok mutlu etti” diye konuştu.

Kaynak: İHA