Perşembe Güreş Ve Kültür Festivali

Aybastı ilçesinde bu yıl 909'uncusu düzenlenen Perşembe Güreş ve Kültür Festivali'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Perşembe Güreş Ve Kültür Festivali
Aybastı Belediyesi tarafından organize edilen festivale Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı Kaymakamı Osman Bilici, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, festivalin asırlardır sürdüğünü belirterek, "Bu festival Kırkpınar'a gidecek pehlivanlar için önemli bir vitrin oluyor" dedi.

Söz konusu festivali önemsediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, "Bizler de yıllarca bu festivale destek verdik. Bundan sonra da desteğimiz sürecek" diye konuştu.

-750 güreşçi, 50 binden fazla izleyici

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar da festivalin Türkiye'nin en eski festivallerin başında geldiğini ifade ederek, "Yaklaşık 750 güreşçi bu festivalde boy gösterdi. Festivali başından bu yana 50 binden fazla kişi izledi. Bu rakam, festivalimizin ne kadar ciddi ve tarihi olduğunu ortaya koymaktadır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından başpehlivanlık unvanı için güreşçiler ter döktü.

Müsabakalarda finale çıkan Recep Kara, rakibi Hasan Tuna'yı yenerek 909. Aybastı Perşembe Güreş ve Kültür Festivali'nin başpehlivanı oldu.

Final müsabakasının ardından dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA