Doğan grubunun ikiyüzlü çevreciliği!

Bodrum’da ağaçları keserek denize sıfır mesafede villa yapan, Taksim’in göbeğindeki yeşil alanı Hilton arazisine katıp rezidans planları kuran Doğan grubunun son dönemdeki çevre eylemlerine verdiği destek göz yaşarttı.

Doğan grubunun ikiyüzlü çevreciliği!
Ankara trafiğini rahatlatan ODTÜ arazisinden geçen yol, İTÜ'deki çalışmalar ve son olarak çok sayıda yaylayı birbirine bağlayan 'Yeşil Yol' projesine karşı girişilen provokasyonlara medya desteği sağlayan Doğan grubunun çevre katliamı girişimleri ise dikkat çekti.

Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın Bodrum'da arkeolojik ve doğal sit alanı ilan edilmiş mevkide inşa ettirdiği villaları için yüzlerce ağacı yok ettiği ileri sürülmüştü.

'VİLLALAR ÇEVREYE ZARAR VERİYOR'

Yalçındağ'ın Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde arkeolojik ve doğal sit alanı ilan edilen ve 'Cennet Koyu' olarak bilinen mevkide inşa ettirdiği villa tipi evler için yüzlerce ağacı yok ettiği ortaya çıkınca bakanlık çalışma başlatarak villaların çevreye zarar verdiği gerekçesiyle yapımını durdurdu.

HİLTON OYUNU DA SUYA DÜŞMÜŞTÜ

Aydın Doğan, 2005'te satın aldığı Taksim'deki Gezi Parkı'nın hemen yanı başındaki Hilton Oteli'nin arazisinde, ağaçların kesilerek 6 gökdelenden oluşan rezidans ile iş merkezi yapma planı ise Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bölgeyi SİT alanı ilan etmesiyle suya düşmüştü.

Gezi Parkı olaylarının medya destekçisi Doğan grubu parkı bünyesine katıp yeşil alana inşaat yapamayınca gruba ait yayın organlarında defalarca tehditvari haberlere yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank'ta Twitter'da yaptığı paylaşımda Doğan grubunun ikiyüzlülüğüne dikkat çekti.

Doğan grubunun ikiyüzlü çevreciliği!