Burhaniye'de Neşe Hanım Anası Çalınan Yavruya Sahip Çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahadınlı mahallesinde Hasan Kıvılcım’a ait 14 adet güvercin geçtiğimiz hafta için de kümesten çalındı. Kümes de kalan güvercin yavrusuna da Kıvılcım’ın komşusu 2 çocuk annesi Neşe Orhon sahip çıktı.

Burhaniye'de Neşe Hanım Anası Çalınan Yavruya Sahip Çıktı
Güvercinlerin çalınması, 81 yaşındaki Hasan Kıvılcım’ı üzerken, komşulardan Neşe Orhon da, hazırladığı mama ile henüz tüylenmemiş yavruyu beslemeye başladı.

Güvercinlerinin çalınmasına çok üzülen Hasan Kıvılcım” Güvercinlerini çaldılar. Çok üzülüyorum. Yavruları vardı. Onlar ortada kaldı. Yavru’nun birini komşuya verdik. O mama yapıp şırınga ile besliyor.” dedi.

Güvercin yavrusuna sahip çıkan Neşe Orhon da,” Bizim bir dedemiz var. Evimizin yakınında kuş bakıyor. Benim de keçilerim var. Orda birbirimize sahip çıkıyoruz. Dede torun gibi, baba kız gibi. Geçen hafta bir hırsızlık olayı oldu. Hepimiz çok üzüldük. Dedemizin kuşlarını çaldılar. 20’ye yakın kuşları vardı. 14 tanesini çaldılar. Yavru kuş ora da kaldı. Ölecek diye üzülüyorduk. Hadi ben dedim cesaret edeyim. Ve bakayım dedim. Kuşa şırınga ile mama hazırlıyorum. Keçi sütünden bisküviden . Annesi gibi besleye çalıyorum. İnşallah, yaşayacak bu kuş.” dedi.

Kaynak: İHA