Beyşehir'de Jandarma Tarımsal Faaliyetlerde Kullanılan Araçları Denetledi

Beyşehir ilçesinde, hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte Jandarma trafik ekipleri, tarımsal faaliyetlerde kullanılan motorlu araçları sıkı takibe aldı.

Beyşehir'de Jandarma Tarımsal Faaliyetlerde Kullanılan Araçları Denetledi
Jandarmanın sorumluluk alanında bulunan karayollarında denetim yapan jandarma trafik ekipleri, yola çıkan biçerdöver, traktör, patos makinelerini durdurarak kontrol etti. Ekipler, römorklardaki yüklemelerin de kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını ölçümler yaparak denetledi.

Denetimlerde traktörlerin ışık donanımları ve reflektörlerini kontrol eden ekipler, sürücülere yola çıkıldığında birkaç römorkun birden peş peşe takılmaması gerektiği uyarılarını yaptı. Jandarma trafik ekipleri, sürücüleri de çeşitli konularda bilgilendirirken, tarımsal araç kullanıcılarına zorunlu trafik sigortalarının mutlaka yaptırılmasının önemini anlattı.

Ekipler, tarım ve zirai araçlarını teknik yönden de kontrol ederek sürücülerin karayollarına daha bilinçli olarak çıkmalarını sağlayarak hayat kurtarmayı hedeflerken, bu tür denetimlerin yaz ayları boyunca sıklaştırılarak devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: AA