Asırlık Nine Torun Ve Çocuklarının Toplanma Merkezi

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Fatma Alıngan, bu bayramda da 5 çocuğu ve 100'ün üzerindeki torun ve torun çocuğun buluşma notası oldu.

Asırlık Nine Torun Ve Çocuklarının Toplanma Merkezi
Sümer Mahallesi'nde kızı Serpil Karadaş ile kalan Alıngan, ilerlemiş yaşına rağmen neredeyse tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor.

Ziyaretine gelen yakınlarına çeşitli ikramlarda bulunan Alıngan AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı çocukları, torunları ve torun çocuklarıyla geçirmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Alıngan, bir bayramı daha sevdikleriyle geçirebilmenin sevincini yaşadığını dile getirdi.

Ziyaretçilerine sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarını anlatan "Asırlık çınar"ın en büyük isteği ise sağlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görebilmek.

"En büyük korkusu bir gün yalnız kalmak"

Torunu Betül Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramlarda ilk işlerinin ninelerini ziyaret etmek olduğunu belirti.

Ninesinin kalabalığı ve çocukları çok sevdiğini anlatan Karadaş, bayram boyunca onun dizinin dibinden hiç ayrılmadıklarını ifade ederek, "Geldiğimizde eski bayramları anlatır, bizden geleneğin devam ettirilmesini ve eskiden yaşandığı gibi yeni nesle aktarılmasını ister. Bize hikayeler anlatır o anlatırken bizler duygusal anlar yaşarız. En büyük korkusu bir gün yalnız kalmak" diye konuştu.

Eniştesi Hasan Karadaş ise kayınvalidesinin yaklaşık 15 yıldır belirli aralıklarla yanında kaldığını son 5 yıldır ise sürekli olarak yerleştiğini aktardı.

Kayınvalidesinin süt dişlerinin yeniden çıktığını ancak bilincinin yerinde olduğunu aktaran Karadaş, onun yanına yerleşinceye kadar köyde ürettikleri doğal peynir, süt, pekmez, bal ve tereyağı gibi doğal gıdalarla beslenip kendilerine de bunu tavsiye ettiğini söyledi.

-"Bayramlarda toplanma merkezimiz"

Ninesinin insanları çok sevdiğini anlatan torun Mehmet Karadaş'ta misafirde hiç ayrım yapmadığını tanıdık veya tanımadık herkese büyük önem verdiğini aktardı.

Kaynak: AA