Aras EDAŞ'a Ait Araç Teröristlerce Gasp Edildi

Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (Aras EDAŞ) ait kamyonetin, Erzurum'un Tekman ilçesinde 2 terörist tarafından gasp edildiği bildirildi.

Aras Edaş Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arefe günü Tekman'ın Koçyayla mahallesinde yaşanan elektrik arızasına müdahale eden 3 kişilik ekibin içerisinde bulunduğu kamyonetin, dönüş yolunda silahlı teröristler tarafından durdurulduğunu belirtti.

2 teröristin, kamyonette bulunan 3 görevliyi tehdit ederek araçtan indirdiğini anlatan Öcal, daha sonra aracı gasp eden teröristlerin olay yerinden kaçtığını ifade etti.

Olayın güvenlik güçlerine intikal ettirilmesinin ardından, araçtaki takip sistemi sayesinde kamyonetin bir süre uydudan izlendiğini vurgulayan Öcal, "Olay saat 17.30 sıralarında gerçekleştikten sonra gasp edilen kamyonetin saat 20.30'a kadar izi sürüldü. Ancak o saatten sonra takip sisteminden bir daha yanıt alamadık" dedi.

Teröristlerin, işçilere "Burada faaliyet göstermeyin, buradan gidin, bir daha gelmeyin" diyerek tehdit ettiğini aktaran Öcal, güvenlik güçlerinin teröristlerin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA