Ahşap Molozlardan Kent Mobilyası

Buca Belediyesi, bünyesinde bulunan tesisleri yenilemenin yanı sıra bu tesislerden elde edilen ahşap molozları Buca Belediyesi Fen İşleri Marangozhanesi’nde işleyerek kent mobilyaları üretiyor. Ahşap molozlar usta ellerde işlenerek Bucalıların kullanımına sunuluyor.

Ahşap Molozlardan Kent Mobilyası
Geri dönüşümün geleceğe bırakılacak en büyük miras olduğu bilinci ile çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, yenilenen ve baştan yapılan tesislerden elde edilen ahşap molozları, şantiyesindeki marangozhanede baştan yaratıyor. Ahşaplar usta ellerde işlenerek kent mobilyasına dönüştürülüyor. Marangozhanede, parklar için, oturma grupları, banklar, piknik masaları yapılırken; belediye bünyesindeki tesisler için de masa, sehpa, etejer, kapı ve pencere üretimi de yapılıyor. Marangozhanedeki bu çalışma sayesinde büyük bir geri dönüşüm projesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ahşap molozlardan üretilen ürünlerin maliyetin düşük olması sebebiyle de büyük bir ekonomik kazanç elde ettiklerini belirtti.

“HAYALLERİMİZ ÇOK FAZLA BAŞKANIMIZ YANIMIZDA”

Daha önceleri marangozhane olarak standart malzemeler satın alarak işlediklerini söyleyen marangoz ustası Cemal İşler, Başkan Piriştina’nın geri dönüşüme gösterdiği özenin ardından yenilenen tesislerden elde ettikleri ahşap molozları kullanarak kent mobilyaları üretmeye başladıklarını belirtti.

Hayallerinin çok fazla olduğunu ve Başkan Piriştina’nın da buna destek verdiğini ifade eden İşler, birçok kent mobilyasını kendi bünyelerinde işlediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA