Üzülmez'in Bayramlaşma Turu

Bayramda vatandaşların yanında olmaya özen gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bayramın ilk gününden itibaren ilçenin farklı köşelerinde bayramlaşma etkinliklerine katıldı.

Üzülmez'in Bayramlaşma Turu
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ramazan Bayram’ında çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bayram sabahının ilk saatlerinden itibaren ilçe halkı ile bayramlaşan Başkan Üzülmez, 7’den 77’ye herkesi kucakladı. Başkan Üzülmez, bayram namazı çıkışı camii cemaati ve mahalle sakinleri ile tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma ardından aile kabristanlığını ziyaret eden Başkan Üzülmez, annesi Hatice Üzülmez’in elini öpüp bayramını kutladı ve hayır duasını alarak ilçedeki bayramlaşma turuna devam etti.

Kartepe’nin farklı köşelerinde düzenlenen bayramlaşma etkinliklerine de katılarak ilçe halkı ile buluşan Başkan Üzülmez, “Bayramlar sadece yakın akrabaların değil, yaşlı, hasta ve kimsesizlerin de hatırlanması gereken günlerdir” dedi.

Başkan Üzülmez, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Mehdi Polat ve Mehmet Akif Polat’ın geleneksel doğu ve güneydoğu hemşehrileri ile bayramlaşma ve keşkek yemeği etkinliğine de katıldı.

Uzuntarla İbrikdere Mahallesi’ndeki Keşkek Evi’nde düzenlenen geleneksel 10. Keşkek etkinliğinde hemşehrileri ile bayramlaşan Başkan üzülmez’i Mahalle Muhtarı Kadem Demir ve İbrikdere Selimiye Cami Dernek Başkanı Muhammet Demirtaş karşıladı. Bu yıl 7 kazan keşkekin kaynatıldığı etkinlikte kazanın başına geçen Başkan Üzülmez, kendi elleriyle keşkek dağıttı.

Kaynak: İHA